Vansbrosimmningen – 2:a delmomentet av min 2:a Svenska Klassiker

Idag har vi fått äran att ha professor Pernilla Lagergren som gästbloggare.

Det finns alltid en spänning och oro över vattentemperaturen vid Vansbrosimningen och eftersom loppet halverades förra året då temperaturen låg under 14 grader så blev jag glad över att temperaturen låg på 17-18 grader och 3000 meter stod på schemat. Stämningen var som alltid på topp i Vansbro med många som stod inför sitt lopp, många supportrar och funktionärer som gick in för sina uppgifter.

Det var en varm dag och jag tror de flesta svettades i sina våtdräkter under den gemensamma uppvärmningen innan start.

pernilla_uppvarmning

 

Väl i väg så rullade det på. Något trångt av och till då en del ville ta sig förbi och när jag själv kom i kapp mer långsamma simmare. Loppet börjar med 2000 meter medströms i Vanån och många råder en att ligga i strömfåran för att få lite hjälp av strömmen. Själv kände jag inte av medströmmen så mycket. Efter 2000 meter svänger man upp längs Västerdalälven och temperaturen sjunker litet samtidigt som motströmmen jobbar emot en. Ju närmare mål ju fler trängs längs älven.

När 500 meter återstod fick jag peppning av familjen hela vägen in i mål. Det hjälper till mer än man tror när man hör heja-rop längs vägen.

pernilla_malgang

 

Nöjt sträckte jag upp handen för avläsning av målgång och möttes av familjen för gratulationer. Tidsmässigt blev jag inte helt nöjd då mitt mål var under 1 timme och det tog mig ytterligare 8 minuter innan jag kom i mål.

pernilla_medalj

 

Vansbrosimningen känns som det lättaste delmomentet av En Svensk Klassiker då loppet är kort både distansmässigt och tidsmässigt jämfört med Vätternrundan och Vasaloppet som är heldagsprojekt.

Nu ligger Lidingöloppet som nästa delmoment mot min2:a Svenska Klassiker med målet att slå mina tider från föregående år.

0 kommentarer

Relaterade inlägg