Hej alla!

 

Irene och jag är precis hemkomna från kollo för de nya studenterna, och i alla fall jag är riktigt trött! Tidigare i somras träffade Irene Oscar och Felicia för att prata om utbyte, och här är avsnittet, del 2!

 

Hej igen!

 

Imorgon är det dags för en NY termin på KI! Både Irene och jag kommer att vara faddrar för de nya T1:orna som börjar till hösten på KI:s läkarprogram, så vi kanske ses där?

 

Oscar och Felicia har ju gästat podden tidigare under våren. De har båda två varit på utbyte, och Irene har pratat med dem i 2 fantastiska avsnitt (där jag tyvärr inte kunde vara med) om deras upplevelser. Så, om du är nyfiken på utbytesstudier under din tid på KI, ska du definitivt lyssna på dessa!

/Timo

När vi spelar in detta avsnitt har vi äntligen avslutat preklin! Det ska firas! Men vad gör man egentligen med sin tid när man går från 100% plugg till 100% sommarlov? Hur kan man ta tillvara på de tre sommarmånaderna på bästa sätt?

I detta avsnitt listar vi 10 tips för att maxa sommarlovet! På slutet är vi såklart lite allvarliga och diskuterar vi jobb och vad man borde tänka på innan man börjar läkarprogrammet på KI!

/Timo

 

 

Hej!

Nu är det officiellt sommar för Irene och mig. Vi hade vårt sista seminarium i onsdags och preklinfest (tradition på KI!) på kvällen. Idag är det examensdag för många studenter på KI, och ikväll ska jag iväg och fira några vänner som numera kan titulera sig läkare! Svårt att tro att det är 3,5 år kvar innan vi själv är där..

Vi släpper avsnitt 26, del 2 med Annika Östman Wernerson, och vi pratar om pedagogik. Hur lär man studenter bäst – både vad gäller ren teoretisk kunskap men även sociala färdigheter. Vi diskuterar hur man som student, men även handledare, kan hantera jobbiga situationer som man kan stöta på under praktiken, och framförallt vad KI gör när det sker.

Trevlig sommar! /Timo