Hej!

Nu är det officiellt sommar för Irene och mig. Vi hade vårt sista seminarium i onsdags och preklinfest (tradition på KI!) på kvällen. Idag är det examensdag för många studenter på KI, och ikväll ska jag iväg och fira några vänner som numera kan titulera sig läkare! Svårt att tro att det är 3,5 år kvar innan vi själv är där..

Vi släpper avsnitt 26, del 2 med Annika Östman Wernerson, och vi pratar om pedagogik. Hur lär man studenter bäst – både vad gäller ren teoretisk kunskap men även sociala färdigheter. Vi diskuterar hur man som student, men även handledare, kan hantera jobbiga situationer som man kan stöta på under praktiken, och framförallt vad KI gör när det sker.

Trevlig sommar! /Timo

https://soundcloud.com/karolinskainstitutet/26-kis-vicerektor-mot-framtidens-pedagogik-del-2-av-2

Hej!

 

Vi är mitt uppe i vår största tentaperiod hittills: preklintentan. Eller IDT (integrerad deltentament), som den officiellt kallas. Vi har ändå hunnit med att träffa KI:s vicerektor, Annika Östman Wernerson, med ansvar för utbildning på grund- och avancerad nivå. Hon är professor inom njur- och transplantationsvetenskap och överläkare på patologikliniken på Huddinge Sjukhus.

Vi hörs om några dagar med del 2!

/Timo

 

https://soundcloud.com/karolinskainstitutet/25-kis-vice-rektor-annika-ostman-wernerson-del-1-av-2

Hej och kul att ni hittat hit!

Vi har nu kommit upp i 24 avsnitt av Statuspodden, och vi är väldigt nöjda med det här avsnittet! Vi fortsätter prata med Sandra om logopedprogrammet och får lära oss om hur arbetsmarknaden ser ut efter utbildningen, hur mottagningen ser ut för logopeder och får ett gyllene tips: att skugga en student! Är du intresserad av att skugga en student på logopedprogrammet, eller något annat program för den delen? Då kan du kontakta KI:s studievägledare, så kan de hjälpa dig! Information hittar du här: https://ki.se/utbildning/skugga-en-student

 

Trevlig helg!

 

/Timo

 

https://soundcloud.com/karolinskainstitutet/24-logoped-hang-med-en-student-for-en-dag-del-2-av-2

Hejsan och glad (sen) påsk!

Innan ledigheten träffade Irene och jag vår ambassadörkollega Sandra, som bloggar om sitt liv på logopedprogrammet! Vi pratar om vad logopeder egentligen gör, hur utbildningen ser ut och var man kan hamna efter det. Visste du t.ex. att logopederna på KI läser en del kurser på Stockholms universitet?

Läs mer om Sandra på: blog.ki.se/kistudentensandra

Ha det fint, så hörs vi! /Timo

 

https://soundcloud.com/karolinskainstitutet/23-logoped-det-perfekta-yrket

 

Hej och glad måndag!

Det är ny vecka och dags för avsnitt två med KI-studenten Oscar Berg (blog.ki.se/kistudentenoscarberg). Vi pratar om utbyten och ”Studentvalda kurser”. På KI  väljer vi dryga 30 HP själva inom ramen för annat. Vad valde Oscar? Vad tyckte han? Vad borde du välja? Vi pratar om ”kurswebben” i avsnittet, den hittar du:

https://pingpong.ki.se/public/courseId/5590/publicPage.do?item=5639295

Vi har fått veta av våra poddkollegor på Uppsala Universitet (Kandidatpodden), att de också har studentvalda kurser i sitt program, dock inte lika mycket! I avsnittet säger vi att SVK är unikt för KI, men det är alltså inte hela sanningen!

Ha det fint!
/Timo

https://soundcloud.com/karolinskainstitutet/22-lakare-utbyte-till-danmark-usa-och-sen-aven-at-utomlands