Hej!

I avsnitt 21 har vi besök av Oscar Berg, som är läkarstudent och, precis som vi, digitala ambassadörer här på KI. Han har bloggat sedan termin 6 på läkarprogrammet, och till sommaren är det dags för examen. Vi pratar om läkarprogrammet i stort, skillnader mellan preklin och klin och vilka placeringar som är roligast!

Och, vad menar Oscar med att läkarstudenten är som spöken?

https://soundcloud.com/karolinskainstitutet/21-lakare-lakarstudent-spoke

 

 

Hejsan!

Februari är snart slut och det firas med 1) semlor och 2) avsnitt 20 av Statuspodden! Vi har återigen med oss Felicia (blog.ki.se/kistudentenfelicia) som går termin 6 på psykologprogrammet här på KI. Vi har i detta avsnitt lämnat utbytesdjungeln och pratar istället om psykologins underbara värld!

Har du frågor till Felicia, Irene eller mig? Kommentera!

Hejsan!

Efter ett långt uppehåll är vi tillbaka och pratar om utbyte! Vad ska man tänka på? Hur ska man göra för att söka?

Vi är tillbaka redan nästa vecka med nästa avsnitt om psykologprogrammet!

 

/Timo och Irene

Hej igen på kort tid!

 

Här är den andra delen av avsnitt 18, som vi gjorde tillsammans med Ida Lagerström. I den andra delen fokuserar vi på läkarsektionen, som sysslar med studiebevakning. Vi pratar framförallt kring hur Nya Karolinska Sjukhuset påverkar utbildningen och vad som händer med introduktionskollot!

 

God jul!!

Hejsan!

 

Vi träffar Ida Lagerström, fram tills nyligen ordförande för Läkarsektionen. I den första delen pratar vi om hur det känns efter 5 år på utbildningen, vad hon tänker kring jobb och hur de kliniska terminerna är uppbyggda. Har du fler frågor du vill få svar på? Mejla eller kommentera, så försöker vi ta reda på det!

God jul!