Hej och kul att ni hittat hit!

Vi har nu kommit upp i 24 avsnitt av Statuspodden, och vi är väldigt nöjda med det här avsnittet! Vi fortsätter prata med Sandra om logopedprogrammet och får lära oss om hur arbetsmarknaden ser ut efter utbildningen, hur mottagningen ser ut för logopeder och får ett gyllene tips: att skugga en student! Är du intresserad av att skugga en student på logopedprogrammet, eller något annat program för den delen? Då kan du kontakta KI:s studievägledare, så kan de hjälpa dig! Information hittar du här: https://ki.se/utbildning/skugga-en-student

 

Trevlig helg!

 

/Timo

 

https://soundcloud.com/karolinskainstitutet/24-logoped-hang-med-en-student-for-en-dag-del-2-av-2

Hejsan och glad (sen) påsk!

Innan ledigheten träffade Irene och jag vår ambassadörkollega Sandra, som bloggar om sitt liv på logopedprogrammet! Vi pratar om vad logopeder egentligen gör, hur utbildningen ser ut och var man kan hamna efter det. Visste du t.ex. att logopederna på KI läser en del kurser på Stockholms universitet?

Läs mer om Sandra på: blog.ki.se/kistudentensandra

Ha det fint, så hörs vi! /Timo

 

https://soundcloud.com/karolinskainstitutet/23-logoped-det-perfekta-yrket

 

Hej och glad måndag!

Det är ny vecka och dags för avsnitt två med KI-studenten Oscar Berg (blog.ki.se/kistudentenoscarberg). Vi pratar om utbyten och ”Studentvalda kurser”. På KI  väljer vi dryga 30 HP själva inom ramen för annat. Vad valde Oscar? Vad tyckte han? Vad borde du välja? Vi pratar om ”kurswebben” i avsnittet, den hittar du:

https://pingpong.ki.se/public/courseId/5590/publicPage.do?item=5639295

Vi har fått veta av våra poddkollegor på Uppsala Universitet (Kandidatpodden), att de också har studentvalda kurser i sitt program, dock inte lika mycket! I avsnittet säger vi att SVK är unikt för KI, men det är alltså inte hela sanningen!

Ha det fint!
/Timo

https://soundcloud.com/karolinskainstitutet/22-lakare-utbyte-till-danmark-usa-och-sen-aven-at-utomlands

 

Hej!

I avsnitt 21 har vi besök av Oscar Berg, som är läkarstudent och, precis som vi, digitala ambassadörer här på KI. Han har bloggat sedan termin 6 på läkarprogrammet, och till sommaren är det dags för examen. Vi pratar om läkarprogrammet i stort, skillnader mellan preklin och klin och vilka placeringar som är roligast!

Och, vad menar Oscar med att läkarstudenten är som spöken?

https://soundcloud.com/karolinskainstitutet/21-lakare-lakarstudent-spoke

 

 

Hejsan!

Februari är snart slut och det firas med 1) semlor och 2) avsnitt 20 av Statuspodden! Vi har återigen med oss Felicia (blog.ki.se/kistudentenfelicia) som går termin 6 på psykologprogrammet här på KI. Vi har i detta avsnitt lämnat utbytesdjungeln och pratar istället om psykologins underbara värld!

Har du frågor till Felicia, Irene eller mig? Kommentera!