Auskultation T3

Som tidigare nämnt så auskulterar vi tandhygieniststudenter folktandvårdskliniker inom Stockholms län 1 gång/termin. Då vi har egen studentklinik på skolan är vi ju inte ute och har praktik som många andra vårdutbildningar kan ha veckor i sträck. Auskultationerna riktar in sig på olika mål varje gång, på termin 1 var det hygien och sterilen vi skulle hålla ett extra öga på. Termin 2 följde vi med en tandsköterska och hens roll på en klinik och nu på termin 3 är vi med tandhygienister och ska se hur samarbetet mellan rummen och receptionen är samt hur tandhygienister förhåller sina samtal med patienten. Vi auskulterar endast 2 dagar/termin.

Denna gång var jag på FTV Rotebro (gör allt för att få en klinik så långt norr ut som möjligt haha). Det är alltid intressant att besöka nya kliniker och jämföra dittan och dattan med andra kliniken. Även om det till största del fungerar lika på alla kliniker så ser man små skillnader lite här och där. T.ex. små delar av hygienrutinerna som skiljer sig. Hur bokningstiderna ser ut. Eller hur personalen sköter ’’renligheten’’ i fikarummet.

Imorgon är det studiedag och då blir det många timmars plugg till vår OP5 tenta på måndag. Den näst sista skriftliga tentan på T3. Den tentan har faktiskt den längsta avsatta tiden i schemat, från 9:00-12:30. Så det gäller att bunkra upp lite energi till denna tenta känner jag. Tentan består av 5 delar:
– Endodonti
– Endodonti (ja, det är två olika endodontidelar)
– Ultraljud
– Parodontal klassificering
– Protetiska konstruktioner

Ha en trevlig dag och en mysig helg. Passa på att fota de sista orangea löven som än så länge sitter kvar på träden, så vackert!

Och nu är hallgolvet fixat också (fattas endast en list)

0 kommentarer

Relaterade inlägg