Min vecka

Denna vecka var första veckan då jag åkte in till skolan alla 5 dagar. Fram å tillbaka, fram å tillbaka. Så hur såg veckan ut?

Måndag: Oral radiologi prekliniskt ’’prov’’ 8:00 – 12:00 = ett test på att vi kan ta stående/liggande bitewing + stående/liggande apikala röntgenbilder på docka. Vid godkända bilder och resonemang kring varför vissa bilder kanske inte blev som man tänkt sig är nu nästa steg att ha röntgenpass då vi fotar patienter och inte dockan. Mitt första patientpass på röntgen är om en vecka, nästa fredag.

Bilden är inte tagen under provet, haha.

13:00 – 15:30 Karieskalibrering = min grupp var i en datasal och gjorde massa kariestester. Såg vi en så kallad D1, D2, D3 på bilden? Eller var det sekundärkaries under en annan fyllning? Eller var tanden kariesfri? Allt för att träna upp ögat för att se karies.

Tisdag: Temadag oral radiologi 8:30-12:00. En föreläsning med vår kursansvariga lärare som sammanfattade alla föreläsningar vi tidigare haft om röntgen. Knyta ihop säcken innan tentan i mitten på december.

Onsdag: Klinik 8:30-12:00. 2 patienter för min del.

Torsdag: Klinik 8:30-12:00. 1 patient denna dag mellan 8:30-10:30 för min del. Här la jag åter igen bedövning, en mandibularblockad i tredje kvadranten och en infiltration i andra kvadranten vid molarregionen. Nu har jag redan avklarat alla bedövningar som var kravet för termin 3, men det är bara att fortsätta bedöva och blir mer och mer van i den situationen.

En tomtelatte för att klara av denna vecka på pendeltåget hem 😊

Fredag: Egentligen studiedag. Jag åkte däremot in till skolan då jag skulle auskultera min tandläkarstudent under en behandling han hade. Ett krav på T3 är att vi auskulterar vår tandläkarstudent för att få ännu en inblick i hur samarbetet mellan de olika professionerna fungerar och för att vidga ögat för tandläkarnas behandlingar. Jag gjorde själv alltså ingen behandling utan iakttog mer min tandläkare, självklart var jag hans extra arm och hjälpte till att leverera material och suga upp vatten vid behov. Ibland hade man gärna velat haft en extra arm i tandvårdsyrket, två räcker inte alltid till.

Trevlig helg allihopa!

0 kommentarer

Relaterade inlägg