Välkommen höst

Då har vi lämnat denna varma sommar bakom oss och nu är det väl officiellt höst. Gula löv på träden, kalla mornar, fingervantar och mörkare kvällar. Vissa lever ju för hösten och ser det som sin nystart, själv vet jag inte om jag har någon specifik känsla om hösten. Visst, det är mysigt men samtidigt känns det tråkigt då det krävs mer kläder på kroppen och en mörkare tidsperiod väntar. Oktober och november är väl de trögaste månaderna, december ser jag däremot fram mot jättemycket! Att få börja julpynta och fira jul för första gången i sin egna lägenhet!!

Idag är det exakt en månad sedan skolan började och alla terminens kurser är påbörjade:

  • Odontologisk profylaktik 5 (teori)
  • Odontologisk profylaktik 6 (klinik)
  • Medicinska & odontologiska stödämnen 3 (teori)
  • Samhälls- & beteendevetenskap 1 (teori)

De tre översta kurserna är fortsättningar på tidigare kurser vi haft, med nu en högre siffra framför titeln på kursen. Samhälls- och beteendevetenskap är däremot en ny kurs på 5,5hp som avslutas i ett seminarium och individuell inlämningsuppgift.

Det är faktiskt mer grupp- och individuella uppgifter denna termin än skriftliga tentor. Vi skrev lokalanestesitentan förra måndagen och nu dröjer det 3v till nästa tenta (OP5) och sedan är det endast en skriftlig tenta i radiologi (röntgen) närmare jul som kvarstår av termin 3. Dock är det x antal redovisningar och inlämningsuppgifter som behöver göras också.

Jag vet att vissa program har en stor sluttenta och därmed bara har ’’små duggor’’ under terminens gång. Jag gillar däremot att ha fler tentor per termin och inte endast en superstor tenta. Det som är bra när vi har lite större tentor, t.ex. OP5-tentan, som innehåller 5 olika delar är att man får ett betyg per varje del. Alltså kan man klara alla utom en del och därmed måste man endast göra om den ’’lilla’’ delen man inte klarade. Det tycker jag är ett bra upplägg! Tumme upp! 😊

Denna vecka är rätt chill.
Måndag: Jag hade ett gruppseminarium 13:00-16:00.
Tisdag: Ledig.
Onsdag:
Ledig.
Torsdag:
Klinik hela dagen, 8:30-16:00. Hoppas mina patienter kommer haha.
Fredag:
Föreläsning i samhällskursen mellan 9:00-12:00.

Ha en fin fortsatt vecka.

0 kommentarer

Relaterade inlägg