And so it begins

Nu är terminen igång. Och allt man undrat börjar make sense. Schemat börjar make sense. Canvas is making sense. Vad är Canvas? Jo, vi jobbade mycket i ett forum som hette ping pong men nu så finns kurs informationen på en som heter canvas. Not bad. Kanske lite tydligare tom. Vi har också bytt journal system från Opus till T4 vilket har underlättat mycket också känner jag. Det finns såklart lite hacks hit o dit men det är för att allt är lite nytt BUT im loving it.

Så lite sammanfattning på hur det ser ut:

Vi brukade ha klinikpass som heter Sjukdomsbehandling. Syns i schemat som lila klinikpass. Det här va våra pass där vi bokade in våra patienter och behandlade dom. Men då hade vi ju endast undersökning, fyllningterapi och eventuellt rotbehandling. På slutet av T6 fick vi också Protetikpass. Men många hade inte protetik patienter iaf inte jag och även fast dom fanns fattade jag inte riktigt varför dessa pass va olika. MEN NU.

Nu har vi fortfarande sjukdomsbehandlingspassen. Här bokar vi US, fyllningsterapi, endo, sanering osv. Här finns lärare som är inriktade i parod, karies och endo! Dom här lärarna ger mig känslan av ”feeling safe” med deras närvaro! Pedagogiska, snälla och stöttande. Känns tryggt och familiärt på dessa pass nu.

Om patienten behöver protetisk behandling (kronor, broar, proteser) DÅ bokar vi in dom till protetikpassen som är klinikpassen som är färgat i gult på schemat. Då finns protetik lärare på sal som kan hjälpa så man behandlar pat på bästa sätt. Här är lärarna igen grymma och ger stöden man behöver och snart blir man trygg med dom med men vi har haft dom mest på preklin- där vi jobbade på dockor! Så det har inte riktigt än blivit en comfortzone. Jag är fortfarande lite ny till hur stegen ska gå till. Som ny på en arbetsplats. Nya chefer osv…Know what I mean? Snart så =)

Sen delar man på dessa pass med sin klinik partner så det är bra att man har koll på hur många pass det finns av varje, och hur många man får!

SEN har vi också pedodonti. Första 3 passen är intro till hur det funkar uppe på ped. Sen börjar det! jag kan inte skriva så mycket här förutom att våra lärare verkar helt underbara. Strikta men underbara- så är det överallt.

On top of that har vi demmor i Ortodonti. Det här är inte än klinikpass. MEN MY GOD. Hade min första igår och jag måste säga att läraren vi har här måste va den som har fått mig att fatta det som jag aldrig trodde att jag skulle fatta på 2 timmar. AND I LAUGHED! So I loooove her style of teaching. Ser fram emot nästa demma!

Måndag har vi möte om vårt examensarbete så där får jag också uppdatera er.

Minns inte om jag säger det här varje år men Det är året är definitivt den som känns svårast med barn. Blir man sjuk så missar man mycket och passen är tidiga och man slutar sent. Så mamman i mig är definitivt deprimerad. Om du är förälder och har en partner så blir det såklart mycket enklare.

 

Här är en liten bild på mig, min nya klinikpartner Philip och en hell of a great teacher på sal Anela..

 

Bye for now!

 

2 kommentarer

Relaterade inlägg

Det är jag som bloggar