Anmälan till höstterminen 2019

Det är dags igen !! Time to get off your lazy bum and grab a hold of your life..skojja. Plugga är inte för alla! and maybe you like to sit on your bum without beng lazy. HOWEVER! Om du sitter och velar. Kör. Du kan fixa det. Saker du oroar dig för löser sig. Så här gör du.

Ansök till världens bästa tandläkarutbildning på antagning.se (karolinska om du inte visste det! hehe proud much? yes i am) Du ska vara behörig. Titta på kraven:

Here let me mother you:

15 APRIL är sista dagen. Sök vad är det värsta som kan hända? Du kan faktiskt tacka nej. Ellr så kommer du inte ens in.

 

Om du har sökt att söka via TAPIL så funkar det så här…

Levnadsbeskrivningen: 2 sidor A4- thats all you get. Jag hade förberett 4 sidor på dator så ni kan tänka er paniken när jag hittade detta info på flashback! Berätta om dig själv. KI vill inte veta om dina föräldrar eller släkt. Vem är DU? Vad är DU intresserad av? Varför tandläkare? Jag läser olika levnadsbeskrivningar och nu bedömmer inte jag KOM IHÅG DET! Men jag tänker bara att det finns många att läsa. Kort konsist och relevant information. OR DONT! Kanske det funkar för dig- men så gjorde jag.

På samma dag får du skriva en uppsatts. Du får 3 frågeställningar och du får välja 1! Du behöver ingen förkunskap. Igen hur resonerar DU? Finns ingen rätt eller fel. Jag hade ”hur raka och vita ska tänder vara”. Jag hade precis pluggat 2 år antropologi så ni kan tänka er hur insatt jag va på detta ämne haha!

EFTER detta så blir du kanske kallad till intervju. Bästa tipset: Va dig själv. Behöver du två sekunder att lugna ner dig själv be om det. Intervjuer kan vara påfrestande men dom vill bara träffa dig. Få en bild på levnadsbeskrivningen typ. Vad vet jag men det va så jag tänkte.

Sen får du en overall score och då får man se om man kommer in eller inte.

Viktigaste med detta är att NI HAR INGET ATT FÖRLORA. Det är tufft att bli nekad- så är det med allt. You feel rejected. När jag va 18 började jag söka in till tandläkarprogrammet i England. 5 år! 2 ggr per år. NEKAD. Gjorde allt under tiden. Plugga biomedicin. Jobbade med massa olika jobb. Hade målet men inte en chans att visa vem jag var. För betygskraven blev bara omöjligare och omöjligare. Fick inte ens en intervju för det va galet många som sökte, och allt är baserat på betygen. Ingen levnadsbeskrivning etc…Men blir du rejected- GÖR ANNAT! ha en back up men fortsätt söka. Ge inte upp och låt det inte knäcka dig. Ha en dag och sörg lite. Det kommer ta lite längre tid men all erfarenhet på vägen är bara plus!

Jag trodde inte i min vildaste fantasi att jag skulle komma in via TAPIL. Men här är jag i den tuffaste perioden i mitt liv men ändå den mest lyckligaste för jag lever drömmer jag haft sen jag var 13. OCH det var allt jag förväntat mig och mer. DESSUTOM får jag gå på VÄRLDENS BÄSTA TANDLÄKARSKOLA!!!!

 

KÖÖÖR! Lycka till!!!

Bakom mig är förövrigt världens bästa tandtekniker.. i mina ögon =)

 

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Det är jag som bloggar