Arbetskort för Preklin

Ok så på preklin har vi, denna termin, fått 2 arbetskort. Precis som vi hade på dbm när vi fyllde på oskar.

Det har varit spänt men den är typ klar nu också. Vi har lärt oss olika typer av preparationer- speciellt skuldror och chamfers. Vi kommer ha två arbetskort till nästa termin så det är ju inte riktigt över. Bra det för det är inte illa att ha så mycket övning som möjligt innan patient. HOWEVER. Det kommer ändå va annorlunda på patient då vi inte kan dra ut kinden en meter ut. Och tandsubstans är mycket hårdare och försvinner inte lika lätt som plasttänder. OCH vi kommer inte borra i hela tänder som vi gör nu.

Jag har varit med i en studie för äldre terminare där dom vill titta på vår hållning när vi preppar. hälften av gruppen fick ha luppar men jag va i kontrollgruppen så jag fick jobba på som vanligt utan. Jag har mina dåliga men använder dom bara för att kolla små detaljer. Så dom fick filma mig när jag satt o borra specifika tänder med en rolig grej på huvudet.

Bakom mig är en tandsköterska som har hjälpt oss ordentligt på preklin.

Speaking of which. Jag är så tacksam över våra föreläsare, handledare på sal, tandsköterskorna som hjälper oss och student expeditionen. Så jag och mina kompisar kunde för första året fixa lite presenter roligt till alla inför julen. Tiden man ska visa lite uppskattning. Även om det bara är ord, kort eller present så är det tiden man ska ta tiden att visa dom som har haft en impact på ditt liv att du uppskattar dom. Annars har julen inget syfte. Jag har gjort min egen version hahaha. Men så är det i min lilla hjärna. Så på måndag blir vi som små tomtar och går o delar ut grejer. Tyvärr har inte jag råd med individuella klappar. Endast till barnen i min familj. Resten behöver inte presenter för det finns inget vi vill ha än varandras tid.

 

 

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Det är jag som bloggar