Efter 130 års fest…

Its been hell. Började med att jag va bakis från lör- ons (last party im going to at least for another 10 years). Sen skulle jag börja träna igen. Fick ryggskott på löpbandet. Fick ta mig hem o vila. Sen blev det bättre men så fick jag ont i halsen och snuva. Jag har inte latat mig. Vart ute varje solig dag med bebis. Lunch föreläsning med G.U.M..och sist men inte minst…

PLUGGAT TILL OSCE så här gick det till:

13 stationer (varav 3st är vilo)..man får ett häfte med alla stationer först så man hinner preppa lite..5min på varje.

alla börjar på olika så jag beskriver min ordning:

 1. Cariologi: Ett patientfall (karies). something in lines of: ”har karies buccalt, approximalt. Äter bra, dricker 1.5-2L cola om dagen…”
 2. Vila
 3. kkir: HLR (failar du den failar du allt)
 4. Röntgen (se en bild, ta om det behövs)
 5. Opus: Anamnes (du får en patientbeskrivning som du ska fylla i)
 6. Vila
 7. Käkkirurgi: Hantera kanyl och ampull inför bedövning säkert.
 8. Röntgen igen. Kolla på panorama och välja mer bilder om det behövs.
 9. Opus: Status. Registrera status på först kvadrant.
 10. Cariologi: Matris läggning.
 11. vila
 12. Parod: Patientfall- Parod patient (”…generell tandlossning..give advice- ok det va mycket mer än så men you get the point)
 13. Parod: EMS på en docka. Sist jag gjorde det va i februari….so you can imagine hahah

Lärarna är såklart inte sociala denna stressfria dag. Så det kan bli ganska obekvämt.

Klar. Sen vänta vi i ett rum utan telefoner i 1.5 timma tills nästa grupp kunde komma igång. Ångest. Och nu väntar vi tills nästa vecka på resultat. Svåraste biten om du frågar mig. Tror det har gått lite snett på nr.7,12,13 för jag är lite osäker om det va tillräckligt. Sen är man ju osäker på om nåt va tillräckligt…Det är ju första gången man gör nåt sånt. Första gången man ser om man inte kan något.

Så vi får helt enkelt vänta o se. Som sagt den svåraste delen.

Sen att jag inte kunnat träna, varit mycket tröttare, snuvig med ont i halsen i nästan 2 veckor är bara rent av riktigt irriterande. Pollen? Yes should get it checked. Its really doing my head in. Det är ju inte slut heller så jag kan vila. Jag har käkkirurgi på torsdag, DBM tenta veckan efter på ons, och resttenta på bilddelen på röntgenprovet dagen efter DBM. Man vill ha en hel dag i sängen men inte missa en dag med bebis. Och stackars bebis. Va sjuk mån, tis, ons, och nu samma hosta o snor som jag har (probably the throat thing too). Så ni kan ju tänka er hur bra vi sover nu också. Så rant over. Nu kan vi vara tacksamma över att vi endast klagar över ont i halsen och inget annat. Sömnlösa nätter i en säng iaf och att allt går bra. OCH snart är det sommarlov. On that note, Good night!

(igen, om ni har frågor är det bara att skriva)

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Det är jag som bloggar