Endast 100 år

Hej alla fina.

Jag satt och väntade på bussen med min son efter en rolig dag på en ny ledarskapskurs (SOM ÄR GRYM) och några timmar ute i snön med min son och hans kusiner. Såg att alla bussar hade flaggor. Då visar det sig att det har gått 100år idag från när kvinnor fick börja rösta.

Idag för bara 100 år sedan fick kvinnor rösträtt. Bara 100 år sedan. Det borde firas mer än att bara lägga flaggor på bussar. På senaste tiden har jag tänkt hur skört det är att vara kvinna. Tänkte inte mycket på det förr. Eller jo det har jag nog. Men jag tänkte att vi alltid var på väg framåt. Men sen kom vissa politiska vindar och det visade sig att allt är skört. Det krävs bara några som anser att kvinnorättigheter är onödigt och POOF så är vi tillbaka till stenåldern igen. Och vi får inte glömma att Sverige är bland de bästa länder för kvinnor att bo i.

Jag är varje dag tacksam för att mina föräldrar hamnade i Sverige. Tacksam att jag växte upp och inte kände att min kön gjorde nån skillnad.Här kan jag…Plugga med barn!! Rätt till utbildning utan barn! rätt till att klä mig hur jag vill, rätt till min kropp! rätt till att rösta, rätt till att känna att jag är likvärdig människa som en man. Gender is just in my pants. Gender does not define me. Never has never will. Jag är lika kapabel till allt som alla. Ibland så kan andra som har andra värderingar om kön försöka kränka mig men jag har folk med allmänbildning på min sida. Folk som är vettiga nog att sätta lagar och regler för att kvinnor ska bli jämställda. Vi kanske inte är helt lika överallt men my god har vi kommit längre än många länder.

 

Just needed to get it out. Tack för att du läser.

PS Tack till kvinnor för 100 år sedan som tog oss alla framåt.

 

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Det är jag som bloggar