Endo….oh…endo..

På endo så ska vi rotfylla några låtsas tänder och vi började med 36an. Den hade 3 rötter (en mesiobuccal, mesiolingual och en distal oooooo check me out =P) och man kan röra på tanden fritt och hålla mot ljus etc etc vilket man inte kommer kunna med patienten. Men man ska få en feel för det hela. Jag ska presentera min första låtsas rotfyllning…på röntgen…

 

Now now…I never said it was perfect men Im still proud of it =) I thoroughly enjoyed the experience. Snart så ska vi fylla 2 andra låtsas tänder fast då kommer vi göra dom i oskar…you know oskar? I showed you a pic last time…FUN!

Jag har gått igenom protetiken. Fick ha disciplin och nöta igenom hela grejen då vi har en muntlig dugga nästa vecka… lite nervös. Men man kan bara göra sitt bästa right?

Har även gått igenom termin 4 och 5’s Kariologi. Nu känns det inte så svårt att börja läsa igen. Man måste bara ta dom där första stegen och säga nu gäller det.

Jag har fått gå tillbaka till mitt gamla jobb några helger. Måste säga att det är som therapy. Skönt att kunna gå nånstans där man känner sig självsäker i sitt arbete när man pluggar nått helt nytt. Boostar ens ego och ger en ny energi. Dessutom är arbetet i sig ganska pilligt med en del tidspress…strangely enough så mår jag bra av det. Dom tillåter mig att komma in, jobba effektivt och gå hem. Svårt att få timmar som passar på folktandvården, men man ska ändå försöka få dom när det går(never because school comes first!)! Bra träning!

IMORGON! Ny patient!!! Sitter och förbereder vad jag ska göra medan jag skriver här… not such a good idea..only getting this done =D

Extra aktiviteter som pågår just nu:

Många elever från KI är på OS nu ! Jag hör att dom har super kul och att det är nåt man absolut inte ska missa! Jag hinner inte MEN DU som komme börja eller går på KI MÅSTE gå nästa gång!! Dessutom kommer vi ha en idrottsdag 1 okt med paintball! Sen vet jag att det finns flera pubs och sittningar på G. Sign up and go!

 

 

 

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Det är jag som bloggar