Erfarenhet

Den här sommaren har varit GUUUULD när det kommit till erfarenhet. Jag började min resa men auskltering första året i folktandvården i Vasastan. Grym arbetsplats! Sökte sedan jobb och fick timmar som tandsköterska T4! Rekommenderar stark att alla söker till folktandvården och jobbar lite extra iaf på sommaren.

Sedan hörde jag att Fridhemsplan hade allmän OCH akuten där. Klart att jag ville söka dit! So I did. Började jobba som tandsköterska där på båda sidorna och även i sterilen. Också en väldigt bra arbetsplats. Båda har grym personal och ger super bra erfarenhet. Kul att se olika patienter. Hur tandläkarna jobbar och resonerar. Vet inte om jag har sagt det här men ENDODONTI intresserar  mig. Så jag ville se hur specialisterna jobbar. Så denna sommar sökte jag till Eastmans institutet. And omg.

Fridhemsplan. Karies, extraktioner, pulpit, frakturer (please be careful when drinking and wearing heels), wisdomständer som strular, PAR OP, ped!

Eastmans. Jobba med specialister inom Endodonti. Deras fall. Arbetsgång, arbetsdagarna, mikroskopen, apikal kirurgi! Jag var intresserad förr men nu är jag såld. Finns inget roligare än endo!

Grymma klinikchefer. Grymma arbetsledare. Grym personal! personligt och i arbetet! och helt enkelt grymma arbetsplatser. Jag är så jäkla tacksam över att jag har fått chansen att jobba och det som jag har lärt mig. Jag kommer vilja auskultera i dom andra avdelningarna så man kan se hur det skiljer sig på allmän tandvård och hur specialisterna jobbar. Sen väljer man det som passar sin egen stil så man kan behandla sina patienter på det man anser är det bästa sättet. Its all about experience. Får du inget jobb så är det bara att kontakta kliniker och fråga om du kan auskultera.. its not about the money its about the experience. Börja med allmän så man ser hur det funkar generellt. Och om man sen är intresserad av nåt speciellt så riktar man sig. Men för vissa är detta begränsande och kanske tråkigt- and that’s Ok too!

 

Glöm inte: SKOLAN KOMMER FÖRST.

Tack för att du läser och tack för feedback (blir alltid lika glad!). =)

 

 

 

2 kommentarer

Relaterade inlägg

Det är jag som bloggar