Exam numero 1

have not been very good this year. Nej, jag skojjar. Så här är det. Det bästa tipsen jag kan ge dig yngre terminare eller dig som läser är följande inför en tenta:

  1. Gå på föreläsningarna.
  2. Studera föreläsningarna och sidor i böcker som dom hänvisar till i kurslitteraturen för att fördjupa ditt förståelse.
  3. Kör igenom gamla tentor (som går att hämta på student expeditionen)
  4. Ställ frågor
  5. Steg 1-4 klart 1 vecka innan prov så du kan va lugn.

Jag kan säga att kliniken har gått smoooooth den här terminen. Känner inte att jag är behind på nåt. Jag hänger med. HOWEVER. Jag har inte tiden för att plugga på lediga dagar eller hela helger etc. Jag har ju strictly speaking tider på kvällar efter lillen sover. 2 timmar om dagen. Sounds reasonable. Men sen dagarna har blivit kortare, så har jag blivit tröttare….räknade inte med det. Motivationen till plugg på kvällarna är inte så stor och jag har somnat många nätter vid nattning. Så jag hann knappt kolla igenom föreläsningar och gick för gamla tentor. I detta fall så blev det en fail- och det är OK. Jag kan mycket om karies nu känner jag. Diagnostiken, histologin, orsak, terapi etc. Det fanns sånna bra frågor och sen väldigt specifika till föreläsningsmaterial som tex åldrar som faller i riskkategori etc. Jag kan inte åldrarna. Jag kan resonera, och jag tror inte resonemanget var fel men det va inte det som söktes. MEN till nästa tenta är jag redo för allt.

Nu är car klar och sen på fredag är det endo! Sista tentan på T5! hurray. Börjar imorgon. Sen. Sen är det JUL.

Vad har Awaz gjort. Jag har spytt ut jul över lägenheten! Thats right. Första gången för allt och denna år var det a REAL Christmas tree! I dont just like it. I LOVE IT. Även barr som faller. Its beautiful, smells great and makes me happy every morning when I turn the lights on. Vi drog och köpte granen i helgen på världens mysigaste plats på gärdet. Check it out…

Jag kan säga att man inte ska börja med julgranen innan man pluggat färdigt för tenta 🙂 men mysigt varje morgon nu!

 

hejdå beautiful,

 

 

 

 

 

 

 

 

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Det är jag som bloggar