Hur man slutar överäta?

Mästaren på att frossa, kolhydrater, fett, socker, kött, ärtor (thats right), cakes….lord….Mcdonalds. Hamburgare. POMMES. Potatis överlag.

Jag hatar mat. Jag älskar mat. Jag är inte hungrig alls. Jag är jätte hungrig. Jag vill ha träningsresultat. Jag bryr mig inte om resultaten. Jag vill ha maten. Det rimmade men inte med mening. Jag HATAR att äta kött, mcdonalds, socker men det känns så bra ändå =(. Allt eller inget mentalitet när det kommer till mat och träning. För äter jag inget så behövs det inte, men börjar jag äta så är det riktigt tufft att äta i normala mått.

Än idag. Nästan 31 år. Vet jag inte vad mitt problem är. The lack of disciplin you say? Maybe. Impulsiv? Maybe. Maybe i just love to chew food?

Det som är bra är att jag vet iaf vad som hjälper FÖR MIG. Och här är några tips.

  1. Träna. Dagar jag tränar minskar min aptit drastiskt. HOWEVER ibland så ökar den dramatiskt också tex mens, tuff dag (dvs sett för mycket goda saker runt om som triggar suget). Men det är enklare att motivera sig själv till en nyttigare option än att köpa delivery food. I love delivery food…och så äter man det efter nattning, själv, med skam för man har beställt för 3 och hen som har levererat märker att man är själv…..och tittar på typ första dejten… och blir ändå besviken när maten tar slut för fort. Så man gråter…nej jag skojjar- är faktiskt väldigt nöjd och belåten tills morgonen när man gått upp 50kg hahaha
  2. Ha mat redo. På väg hem och är suuuuuper hungrig så är det lätt att man köper hem nåt riktigt dåligt.
  3. Frukt och nötter. För mig är det inte så lätt att äta det because Im just not craving it….I look at fruit och sen ser jag en semla. Vilken skulle du välja? Probably fruit because youre normal. Jag vill ha semlan. Eller cheeseburgare…Men om jag redan har frukt eller nötter i väskan så blir det enklare att völja det. MEN när jag väl äter det så är det faktiskt grymt på att hålla mig borta från crappy foods och jag blir nöjd.
  4. Bort med alkohol. Så fort jag tar ett glas så vill jag äta allt och mål finns inte. Därför är det viktigt att hitta andra sätt att umgås på. Typ på mcdonalds…skojjar. Eller i fredags så köpte vi max och mcdonalds och gick hem till en kompis och åt…och godis… Ibland blir det så.
  5. Matlådor. Här är min mortal enemy. 31 och fortfarande suger jag på denna front. Men ska jobba på det. Tydligen kan man frysa in mat som man lagat…

 

Men allt detta sagt så har jag gått ner 6kg på 6 månader. Nu står jag still på 70kg. Sist jag var nere på 65kg var för 5 år sen då jag hade en amatör kickboxningsmatch. tränade 2ggr per dag och lyckades på 4 veckor dock var det mycket vätska. Hade inga tentor, inget barn, ett stabilt förhållande och ett jobb på helgerna som tillät mig vara ledig mån-tor och flesta fredagar. Dont worry I am aware that saker o ting ändras och jag kan inte få allt Nununuuuu =) thats why I cut myself some slack. Men min teori för mig när jag är stressad är detta, utan träning= mindre endorfiner= kroppen vill hitta ersättning= socker och fett= temporärlycka. I längden ger det dålig hälsa och dåligt samvete. Försök och säg det till mig när det sker. But im doing my best =)

 

Aja…nu slutar jag babbla. Ville bara visa en liten för bild:

Här är jag 71kg dec. Jag drar inte ner byxorna för ett porrigt syfte. Jag vill bara visa där snittet ligger. Att ta bort den lösa delen under naveln är ju målet…Vi får se om det försvinner med lyckat resultat från kost och träning. DET MÅSTE GÅ speciellt när man spenderar nästan varje lunch i BASE på KI kampus i flempan!!

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Det är jag som bloggar