its the most wonderful time of the year… and stressful.

Ok tänkte skriva lite om hur det har varit dom senaste dagarna innan jag slocknar.

England is treating us well. Familjen är tillsammans- jätte skönt.  Det är lite högt och kaosigt men isnt that how its supposed to be 🙂 Stunder man aldrig kommer glömma. Fått till lite shopping, träffat gamla kompisar, sprungit (once), och sen hände nåt.. Schemat inför nästa termin kom ut.

Schema del 1: Tröttheten leder till att jag inte förstår schemat riktigt med grupper osv- samma schema struktur som förra terminen men det bara klicka inte. många färger och aaarghhh huvudet explodera. Så jag fick lite panik. Ville byta grupp och mailade lärare och ville ställa till med problem. Now.. en sak som jag är kritisk till, som jag har fått höra några gånger i KI från olika är:

Vård av barn är inte reason enough to change groups or times. So if I cant have childcare that isnt enough reason to change groups? för mig så är det nog största skälet till att få byta. Eller så kan jag ju inte gå?…. vad är good enough reason? Flytta? Läkarbesök? Holidays? Now now I accept it och jag löser det – men det får mig att tänka lite. Barn. Deras well being- Det finns väl inget viktigare. En kvinna skrev i en artikel om att när man pratar om equality (mamma pappaledighet löner etc) med childcare så är det 3 parter: mamma, pappa och barnet. Barnets intresse finns knappt med när man pratar om förskoletider (hours, staff ratio) and how your expected to just leave them no matter what! Vissa har möjligheten att kunna prioritera bort job/utbildning- andra har inte det- what then? Jag tänkte nyss i banor om att dröjja utbildningen med 1 år men jag har tur att det löste sig. MEN om det inte gick? dröjja ett år för 2 eller 3 dagar? ångesten. Have to say att jag blev lite besviken med tanke på hur mycket förståelse de har haft tidigare. Life could be worse though 🙂

Ok.. Så.. Tänk om företag kunde ha förskolor på plats? save commuting time? Kunna vara flexibla när det gäller barn om föräldrar känner att det behövs för barnets bästa. Tycker inte att det finns större skäl att kunna vara flexibel. Är jag otacksam? nej. Jag förstår nånstans att det finns reason bakom orden men samma reasoning tror jag skadar mer än det gynnar. Och nu bor jag i vad jag anser vara bland de bästa länderna för barn. But theres always room for improvement right? 🙂

Schemat del 2… JÄTTE taggad. känns som att det riktiga börjar nu.  Dentistry. For realzZ. Kommer skriva mer om enstaka kurser när jag vet mer. och tentor osv.

 

God Jul och Gott Nytt År!!! Hoppas ni fått det lika fint som jag. If not? Så finns det ändå saker man kan vara tacksam för. Ta hand om er själva och de runt er… bye for now!

 

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Det är jag som bloggar