Jobba Skift #Proffsutbyte

Jag har nog jobbat väldigt mycket skift in my life. Where to start..

Mitt första job va faktiskt i river island i milton keynes. Där vart det ju 2 skift. Dag och kväll. Sen en annan klädbutik som va lika. Inga tidiga morgon dock. Man börja kanske 8.30 eller 10 eller 12 eller 15. Sluta 15, 17 eller 21 eller 19 tom… lite olika. Oregelbundet är njaeee..finns ingen struktur riktigt och då blir allt kaos med rutiner.

Sen kom charity fundraiser job. Fick betalt veckovis. London. 2 skift. dag skift och kvälls skift. På telefon. Anledningen till att jag inte ger till charities- lokala är bäst enligt mig. Men när man tar ut CSN lån för att leva så kanske pengarna borde gå till det. MEN were all different. Det som spelar roll för mig kanske inte spelar roll för dig osv osv OFF TOPIC moving on. Det va inga fasta scheman. Man tog det man ville- PERFEKT för studenter. Perfekt för mig då.

Sen vart det ålderdomshem. Första nattpassen. 3 skift. Dagar och nätter spelade inte mycket roll för mig vid den punkten. Märkte att jag klarade det. Kunde sova lätt. Justera mina tider lätt osv. Minns en gång när min chef ringde mig när jag sov hemma för att fråga om jag kunde jobba senare. Jag svarade och sa att jag va på jobbet i panik men insåg att jag hade slutat mitt skift och va hemma o sov. Things get confusing at times.

Sen vart det sälj. Där vart det inte skift. Utan att passen låg bara dåligt. 10-19.  Man kan inte göra nåt. inget innan, inget efter.  HATAR dom timmarna. OCH man va trött som faaan.

Sen jobba jag där jag är tjänstledig nu. Hade 2 skift på helger. 12 timmar pass, dag eller natt. Man kunde ibland börja 4 på morgonen- den va tuff. Somnat en gång vid datorn när en kollega tog bild på mig med handen på musen. Eller att man mailat hela företaget med uppdateringar och att man fått mens efter nattpass. Things get confusing =) Men det gick bra. Bra OB. och så jobba extra på vardagar om man ville. Om jag inte hade barn skulle jag velat jobba helg i resten av mitt liv. ÄLSKADE att kunna leka med 5 vardagar. Helgerna va tuffa och när jag körde ett sånt pass för inte så längesen så märktes det att DAMN IVE GOT OLD! eller trött ahah.

SOM DENTISTA. På stora kliniker är det skift. Im not 100% på tiderna..men 2 skift på akuten iaf. och 2 skift på dagen. Man börjar väldigt tidigt. Slutar tidigt. Eller börjar senare och slutar…runt 19.. beroende på när kliniken stänger. Vissa kliniker är det roterande lördagar så man kan ha öppet på helger också.

Vart står jag i vad jag tycker. Utan barn? I didnt care. Kunde jobba närsom. Jobba jobba jobba. Det fanns ju inget annat. Eller klart det fanns men det va kul och jag trivdes. Man ville komma hem men det va inte nån som behövd dig riktigt.

Helg är nice med OB. Kväll är nice med OB. Men man ger också bort det sociala så sure you get cash but its for a price. I like to work. I find it social. What can I say.

Med Barn? Jag vill inte lämna på förskolan till frukost. Hämta vid middag. Jag vill att mitt barn ska få sin tid med mig. Jag vill ha min tid med mitt barn. They grow up once. Du har ett liv. En chans. Största misstaget många gör är att inte spendera tid med sina barn. My child not societies. Sen kommer ju ”you got to do what you got to do”. Ibland har man inget val.

Jag jobbar hellre på ett ställe som har öppet helg och kvällar. Varför? För om jag vill jobba så kan jag. Gillar möjligheten. Kan jag jobba 12 timmar när jag inte har min son? sure. Time flies when your having fun. Men man måste kunna återhämta sig, känna sin kropp, kunna träna och veta när man mår dåligt. Jag måste medge att Im not a fan av 30min lunch rast som finns på dom flesta places.. Klart man ska ha en timma för att träna lunch =D. Fjuttiga 15min fika pauser kan hellre försvinna också.. Idealt ha gym på varje arbetsplats också haha. Såg en chef springa till och från jobbet- så man kan ju lösa det på annat sätt.. I just hate depending on the weather…BUT YOU GOT TO DO WHAT YOU GOT TO DO RIGHT?

För mig så slår INGENTING detta. Och då menar jag Ingenting. He is the reason my heart beats. He is the reason jag vill göra rätt för mig. Så han kan vara stolt över sin mamma. Så ett schema som man kan leka med är viktigt. Ett fast 8-17 göt det svårt att kunna jobba extra eller ta kortare dagar vissa dagar och längre andra… så…

 

Många lever med 8/9-16/17. Kanske är för dig? hitta en klinik som möter your needs. Men så vill jag icke ha det. Inte nu när jag är mellan ung och gammal iaf…

Questions? Let me know!

Tack för att du läser…<3

 

 

 

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Det är jag som bloggar