Kommer du bli en bra tandläkare?

Vad gör en person till en bra tandläkare?

(Pat= patient)

Det beror helt på vad du söker efter.

Men för mig är det följande:

  1. Kunna din sak (duh)
  2. Bry dig om människan som sitter framför dig. Behandla hen som du själv vill bli behandlad. 
  3. Jobba för att du trivs med yrket och inte för pengarna. Då menar jag att man inte överbehandlar patienter för cash- Jobba inte inom vården då. Snälla. 
  4. UPPDATERAD. Fortsätt med kurser och håll dig uppdaterad så att patienten kan få en bra vård. 
  5. Kommunikation. Lär dig hur du kommunicerar och hur du framstår, så pat får bra upplevelse.
  6. Var tydlig med alternativen och kostander för behandling. Låt pat avgöra. Gör inte heller något som inte är bra för pat och nåt som du inte anser vara rätt (scientifically). 

En bra tandläkare utnyttjar heller inte sin position. En bra tandläkare snackar inte heller skit om andra tandläkare till patienter. Eftersom man inte varit i rummet själv och inte vet vad som har hänt vid ett tillfälle. Bättre att utreda lite innan man hoppar på tåget. För min del är det bästa att inte ta sida alls. Igen för att man inte vet…

Sen kommer ju vissa pat gilla dig mer än andra. Jag själv vet vad jag vill ha för egenskaper när det gäller läkare, tandläkare, sköterska, och det är det jag skrivit ovan. Jag uppskattar när jag har behövt hjälp och känner mig trygg. Det ska kännas som att hen vill hjälpa mig. Och gärna göra det också såklart haha. Men det är olika för alla. Du kanske blir grym för nån och verkligen dålig för någon annan.

Meanwhile, fick jag och Philip fina ord och choklad från vår fina patient. Och ja, jag heter Awaz…men Azaz går bra också ibland… =D

Tack för att ni läser <3

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Det är jag som bloggar