MARS 2021

Hey you guys. Tänkte ge uppdatering på det som sker i livet just nu då det känns lite relevant eller hur??

Termin 9. Den är klar. FÖRSTÅR NI! Att det är KLART! Alla tentor för T9!!, 99% av kurskraven. Which makes me think.. Vet ni vad dom kliniska kurskraven är är? Har jag visat? Well let me recap for you!

Parodontologi:

Parod operation, behandla 2 stycken patienter med parodontal diagnos, sammarbeta med en tandhygienist för att behandla en patient med en mildare parodontal diagnos och sen ska man behandla en patient med grav parodontal diagnos.

Reflektion: Det bästa va by far parodontala operationen och det va för att behandla min patient med grav parodontit. Denna patient har blivit så mycket bättre och det gör mig SÅ extremt glad!

Cariologi:

Cariologisk utrednings patient som man ska behandla, exkaveringsprov, 2 fyllningar och en revisions undersökning på någon man har behandlat.

Reflektion: BASICS!! Vanligaste behandlingen (tror jag). Kommer få nöta detta ute i verkliga livet. Och vi har fått nöta detta i skolan också!

Snabb Tips till er? KOSTEN, Använd flouride tandkräm 2ggr/dag 2min, Floride skölj mitt på dagen, FLOSS!

Endodonti:

2 molartänder, 2 premolarer eller framtänder och en cavumprepp-har ej gjort denna lilla fjärt!!

Reflektion: Ni vet att jag älskar endo… älskar älskar. Pilligt, intressant, mycket tools som man kan leka med, lite som en dans. Så ledsen över att en av mina favo lärare slutade =( vi hann inte ens tacka honom för all hjälp!

PRUTTETIK!! ok Protetik:

Bro, 2 pelare, kronor, tempkroneprov, proteser, implantat

Reflektion: My patients har lärt mig mycket in dessa behandlingar. Handledningen har vart super och jag blev mer o mer hooked på protetiken under tidens gång. Mycket sammarbete med labb och få till med schemat och tider men fan va det har vart roligt!

Ok enough of that… Jag har fortfarande kvar implantat- vi har auskulterat på en implantat kirurgi men ska ta avtryck och lämna implantat till patient. Sen ska jag också visa in min parod patient.

Vad betyder allt det här? Jo, om man är klar med termin 9 får man ansöka om tillfällig legitimation. Det gör man via möte med rektor och att man har kontakt med en klinik som vill ha en.

Nästa punkt. Det finns en , EN, EEEEN klinik som vill ha lilla mig! Och jag vill vara med dom! Så här är vi idag! Love at first sight. I wont tell you which one but Im sure Im not hard to find =) Så vi får se om tillfälligleg kommer gynna oss! =)

Vad händer i mitt huvud?

Kalla fötter. Nervös. Tomt. Glad. Excited. Amazed. Doubtful. BAHAHHAAHHAHAH! Såå..

Vet ni hur länge jag har velat detta? i 20 år. Jag va 13 år när jag vill ha min egen brand of tooth paste:

”Ozzy’s brush and paste, for people who’ve got taste!” (ozzys my nickname)

Jag har kvar min stjärna på tanden som jag köpte på tandläkarmässan i Birmingham när jag va 13- still on my tooth ! hahaha

Och nu är det mindre än 100 dagar kvar….

Så vad gör man när man når sitt mål? Jo, man sätter sidomål. Vad har jag gjort? Jag har tagit stand up kurs, ska på en improvkurs, söker aktivt på reklamjobb och har AS ROLIGT med flummeriet. Vad mer? Anything. Just go with the flow and refuse to get comfortable!! Har jag tid? som jag säger till min son:

”Morgonstund har guld i mun”

Sen glömmer man aldrig vad som är viktigt:

FAMILY AND GOOD HEALTH!!

And when life gives you lemons….

Tack för att du läser!

2 kommentarer

Relaterade inlägg

Det är jag som bloggar