T9 in a nutshell

Hej finisar!

Så sista året har börjat med ett PANG!

Lite snabbt ville jag berätta en sammanfattning av denna termin.

Vi jobbar just nu med vår examensarbete.

Me and this guy. Alltid på språng och nästa vecka ska vi börja skriva och ändra i det som vi redan har gjort.

Vi har klinikpass som inte längre är uppdelade till protetik/sjukdomsbehandling utan man får boka upp hur man själv vill på dessa pass. JÄTTE SKÖNT! Lite skönare stämning på kliniken då man känner-EMPHASISE KÄNNER att man har bättre koll. Det får vi veta efter OSCE prov dvs OBJECTIVE STRUCTURED CLINICAL EXAMINATION. Då har vi olika stationer och det kan vara vad som helst från bettfys, ortodonti, pedodonti osv osv och vi ska berätta vad vi gör och bli bedömda på det.

Dom här hissbilderna är ett måste. Och grafittin får man deala med helt enkelt =)

Vi läser Farmakologi. Väldigt givande. Jag behövde repetitionen och dessutom det nya. Känns som att man får in det som man funderat över. Fylla luckor osv.

Det händer mest på zoom och bland ska vi jobba i grupp och då blir det såhär med mitt gäng…Man kan va seriös även som karaktärerna ovan.

Oral radiologi! DVS RÖNTGEN. Nu är det fokus på panorama teknik också!

OSKAR IS BACK

Käkkirurgi! för oss har det inte riktigt satt igång. Kollat på en video och sen kommer det ske lite annat…Yep you guessed it. Har inte så mycket koll här =)

Klinisk odontologi 6. Cariologi, endodonti, implantologi, protetik, orofacial smärta och käkfunktion, klinisk vuxentandvård och last but not least AKUTEN- Me loves this too much.

Fick ta bort rotrester sist, lämna ut protes, undersöka för inskrivning osv osv. Bästa är att lärarna hinner diskutera debitering osv också så man lär sig extremt mycket av det praktiska också.

EXTRA

Vi hade Ortodontitentan och det gick bra på det jag hade läst men jag har en lucka i min kunskap när det kommer till termer och det får jag slipa om- GÖRA OM GÖRA RÄTT! Ni borde vid det här stadiet veta hur det funkar med rester för mig =)

Jag käka denna pizza dagen innan och pluggade. Resttenta betyder att jag får alltså göra detta igen! =D

Pedodontitentan kommer snart också.

SO..fortsättning följer…

 

 

 

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Det är jag som bloggar