UTI

Urinary tract infection, urinvägsinfection, urethritis, pyelonephritis, cystitis..you get the idea.

2a Maj. Vakna allt va fint. Åkte in till skolan. Föreläsning, lunch. Mmm Awaz behövde gå på toa. And there it began. Något var fel. Kisset tar slut men känslan är kvar. Känner igen upplevelsen. Tror att det är uti men vägrar inse det. Hoppas att jag är lite dehydrerad. Men icke. Går ut från toan. But i need to get back in again. Paniken.tårar.  Jakt efter antibiotika.

Jag är en sufferer av reoccurrent UTIs. Från 18-22 fick jag detta kanske varannan månad. Fick ha antibiotika utskrivet för att undvika hamna på akuten med smärta varje gång. Jag önskar jag vore en nån som fick det symptom fritt men min får mig att vilja hoppa ur en balkong. No joke. Hold me back. or dont. Det är det värsta jag vet. För mig finns det inget mer obehangligt och jobbigt.

Den första gick över. Sen. Igår. Vaknar jag. OCH Boom. IGEN!! Tycker då mest synd om min lilla hjärta som får vänta tills mamma kan prestera ordentligt. Hade Antibiotika kur pga mitt besvär…så tog en och managed to get him to nursery. Sen till vårdcentralen- akut. 20min väntan, säger dom att jag inte få vara där för jag inte är skriven där. tydligen är detta fel… Nu är smärtan som fanns hela tiden borta. Blod och smärta när man kissar, ont i rygg och mage. Men nu kan jag gå! så jag rör mig till flemingsberg! drar till akuten. Blir bemött av världens otrevligaste receptionist. TIPS: när detta sker. Va lugn. Inget tjaffs. Ta mailadress till chef och människans namn. Skriv. Also. När vi satt o väntade dök det upp en kvinna som behövde sitta ner. Hon kunde inte ta sig till dom lediga stolarna. Försökte förmedla till dom som satt ner. Jag som sitter 5 meter bort inser. resten ignorerar. TIPS: dont be a fool. Gå fram o hjälp så människan får sitta. As I did. OR if your the ignorant person. Dont be ignorant.

Blev trött på att sitta där. Blev trött på allt. Valde att få pengarna tillbaka och dra till cariologi seminarie. Presentera en case study. Sen åkte jag till vårdcentralen, lämna urinprov. Kom hem. SOV. Vaknamed 39.5Cfeber. tog Ipren. Bad choice aparently ALVEDON is the way to go. Febern sänktes. Åt middag, kolla GoT, Sov. Vakna kolla temp. No danger. drack vatten. Sov mera.

Kl 8 idag hade vi Parod tenta. Ibland får man lyssna på sin kropp. Jag gick inte. First time. Inte värt när jag inte ens va säker på all material. Vart i sängen hela dagen och tyckt synd om mig själv. Ibland behövs det. Så länge man kommer ihåg att det är en illusion. Folk har det 100 ggr värre o klagar ej. I grund o botten är jag tacksam att jag har dom finaste runt mig och att mitt största problem är UTIs…

KOM IHÅG:

om du har UTI som går för långt utan behandling blir det pyelonephritis: ont ryggen, feber, shivers, chills, illamående, kräkningar. Livs hotande. Akuten ASAP. Så om du är en sån som inte får symptom utan bara måste kissa ofta låte det aldrig va! sök hjälp. Det är väldigt vanligt bland kvinnor och man har hört om dom grova fallen där man bara har försökt vänta bort det! Dont…

 

Massa kärlek…

 

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Det är jag som bloggar