KÄNSLAN EFTER TENTAN

Så underbar! Den lättnaden alltså, helt fantastisk! Jag var tvungen att ha titeln i versaler för att återspegla känslan lite.

Den här månaden var det mycket på g. Praktiskt prov, två tentor (1 bildtenta + 1 teoretisk tenta), inlämningsuppgifter… Men låt er inte skrämmas. Det är egentligen inte mycket som det låter. Eller har jag bara vant mig vid det intensiva tempot på universitetet? Hm. 😂

Faktum är att många tycker sig att universitetet ska vara så svårt och jobbigt men jag tycker snarare tvärtom. Visst är det intensivt, men jag har faktiskt mer tid för mig själv än vad jag hade på gymnasiet. Dels kan det bero på att vi inte är i skolan heldagar till skillnad från gymnasiet och dels för att man har en kurs i taget. Jag älskar det här systemet! Att ha en kurs i taget är en väldigt bra sak för man kan fördjupa sig i huvudområdet och verkligen lära sig ”på riktigt”. Man kan fokusera på en sak istället för att hålla reda på massa andra bollar i luften. Det är jobbigt.

Jag kommer ihåg en konversation jag hade med en läkare när jag gick på gymnasiet. Hon berättade att det kommer aldrig vara så stressigt som det är på gymnasiet – och jag håller helt med. På universitetet är det mycket sköta sina studier på egenhand och för mig funkar det bra. Det betyder inte alltid att drunkna i böcker. Nuförtiden finns det gott om material uppe på nätet (givetvis ska man vara källkritisk), så man kan klara sig utan att köpa kursböcker. T.ex. finns det väldigt kreativa videon uppe på YouTube som kan vara till stor hjälp.

Hursomhelst hoppas det lättar på er oro som jag vet att många av er blivande studenter har 🙂 Ha det gött så länge.

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig