Kunskap är en färskvara

Bild från min praktik 😀

Jaha, examenceremonin är mindre än om två veckor (!) och som ni har märkt på bloggen har min hjärna redan gått på semester och bestämt sig att skolan är nu slut. Men jag måste ändå ge cred till denna hjärna som har tagit mig igenom alla 3 år av plugget och lät mig klara allt som följde med det paketet.

Hjärnan har rätt till lite semester nu. Åtminstone en stund i alla fall. När jag börjar jobba på riktigt måste jag tillbaka till mina föreläsningar och böcker, för plugget tar inte slut här. Kunskap är en färskvara! Det jag tidigare har pluggat på måste hållas fräscht i minnet. Dessutom finns det alltid någonting mer att lära sig.

Optikerprogrammet har gett mig verktygen för att kunna utvecklas i min roll på egenhand och snart har jag beviset för det i handen. 🙂

Så vad är det jag egentligen gör i väntan på examen? Ja, just nu har vi den valfria perioden där man pre-corona kunde ha valt olika kurser som t.ex. en ekonomikurs, eller åkt med på en projektresa med Vision For All/Optiker utan gränser. Tyvärr har allt det fått ställas in i år p.g.a. situationen och alla i klassen fick ha en lång praktik istället. (Såvida man inte hade en kurs från tidigare högskolestudier som man kunde tillgodoräkna.) Men det är lika bra eftersom det inte har varit ett lika stort patientflöde som tidigare år hos oss på utbildningen, så det är ju bara nyttigt för oss som ska ta examen snart.

Ha det gott sålänge!

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig