Examensarbete – del 2

Nu är vi verkligen starkt på G med examensarbetet. Vilket är skönt då hela arbetet faktiskt ska vara inlämnat och godkänt 12/4! Tiden går fort när man har roligt och det är ju mindre än två månader dit.

Igår efter vår klinikdag samlades min grupp i bibblan och spenderade alla hjärtans dag med examensarbetet. Goals?

Examensarbetet i sig har ett upplägg i schemat då vissa punkter ska vara inskickade till handledare och opponerande examensgrupp vid specifika datum, först ut att bli färdigt är introduktionen, dvs. –

  • Bakgrunden – fakta, fakta, fakta baserat på vetenskapliga artiklar.
  • Syftet – vad är syftet med uppgiften? I vårt fall är syftet att undersöka om personer som genomgått en bariatrisk operation (magsäcksoperation) löper större risk att drabbas av karies och erosionsskador (=frätskador).
  • Hypotesen – hur tror vi att resultatet kommer bli? Inga ’’därför att’’, bara vad vi tror beskrivet i en kort mening.

För att underlätta arbetet när vi väl sågs hade alla skrivit ett utkast på bakgrunden och därför kunde vi bara utgå från våra egna texter och snabbare få ihop vår gemensamma bakgrund. Ett väldigt bra tips är att arbeta på detta sätt vid grupparbeten, för då måste alla verkligen dra sitt strå till stacken och inte glida på en räkmacka (inte för detta skulle vara fallet nu när jag jobbar med mina närmaste klasskompisar, men det kan ju vara så i andra fall).

Efter ca 3h var vi färdiga med vår bakgrund och det känns jätteskönt, så nu är det inskickat till handledare för granskning. Förmodligen så kommer saker behöva förtydligas eller ändras.


Titta vad härligt att solen börjar stråla in i lägenheten och vilken gullig patient jag har!

TREVLIG HELG!

0 kommentarer

Relaterade inlägg