Hello August!

Okej det är alltså redan augusti?? Ca en månads tills skolan börjar igen. Det är dock lång tid, en månad hinner man göra mycket skoj under. T.ex jobba två veckor till (snart sommarlov på riktigt!!), hälsa på brorsan i Helsingborg och åka på en weekend till Paris.

Denna vecka befinner jag mig på en annan klinik inom FTV då kliniken jag annars jobbar på har stängt, så vi som inte hade semester fick lite miljöombyte denna vecka. Anledningen till varför ’’min’’ klinik har stängt är för den andra kliniken har 1177-jouren denna vecka och behövde lite förstärkning. Det är samma klinikchef på dessa två kliniker så vi är som ’’syster-kliniker’’ som ställer upp och hjälper varandra då det behövs.

1177-jouren är något som olika kliniker inom FTV har en vecka i taget och denna vecka var det vår tur. Vad detta innebär är att vi har ansvar för att hjälpa alla akuta som vanligtvis inte tillhör någon klinik och går på regelbundna undersökningar. Vilket betyder att vi måste ta emot turister på besök, personer från fängelset och patienter som går privat i vanliga fall och så har kliniken sommarstängt just nu.

Jourveckan var inget jag såg fram emot när jag jobbade som lärling, jourveckan kopplade jag med mycket försening, ev ingen lunch och övertid. Nu låter dock jouren som helvetet men det kan också vara intressant att bara ha akutpatienter så man får utreda var värken kommer ifrån eller liknande. Oftast så blir det x (tandutdragning) eller rens (rotfyllning) då patienter kommer med en pulserande värk och äter värktabletter.  Den bakomliggande faktorn av värken är oftast stora kariesangrepp som når pulpan eller sprickor i tänderna som gör att bakterier letar sig ned i pulpan och skapar en inflammation vid rotspetsen.

Denna jourvecka har faktiskt varit helt okej (peppar peppar), en del småförseningar till fikaraster men ingen övertid i slutet av dagen. Ingen överdriven aktivitet på jourtelefonen heller, ibland kan det ju ringa hela hela tiden, men nu är väl alla bara ute och solar och badar och skiter i sin tandvärk 😉. Förmodligen kommer de på det imorgon när de är fredag och de inser att vi inte har öppet helger. Så än ska jag inte säga så mycket haha. Snart helg i alla fall kan jag säga!

Nu har även beskedet om antagningen för andra urvalet kommit. Så grattis till er som nu har kommit in på er drömutbildning!

Och livet i allmänhet – jag har bott hemifrån och varit sambo i två månader. Jag trivs som fisken i vattnet i lägenheten och i området! Älskart!
Slänger in lite bilder så ni kan få se hur snyggt det är 😉.

Ha en bra fortsättning!

0 kommentarer

Relaterade inlägg