Klinik på T3 hittills

Jag har varit dålig på att uppdatera vad som händer på klinik nu under T3. Dels är det ju för vi kör på med patienter varje gång och har tystnadsplikt. På T1 kunde jag skriva mer om vad vi gjorde då vi tränade olika saker på våra klinikpartners och det är tillåtet att fotografera (om klinikpartnern är med på det såklart). Hur som helst har vi klinik 1gång/vecka, onsdagar eller torsdagar. Om min grupp har klinik på onsdag har vi endast fm pass, d.v.s. 2 patienter och vi slutar vid lunch. Torsdagarna är däremot heldagar vilket inkluderar 3 patienter under hela dagen och vi slutar runt 16:00-16:30.

Trots att vi fortsätter med undersökningar och planerad behandlingar på våra patienter har vi också haft kliniktillfällen då vi övat på anestesi (som jag skrev om här: https://blog.ki.se/kistudentenlinda/en-milstolpe-i-utbildningen/) och ultraljud. Nu är det fritt fram att både bedöva patienterna och utföra behandlingen med ultraljud istället för med handinstrument. Under T2 fick vi endast använda handinstrument för att ta bort tandsten och rengöra sjuka tandköttsfickor eftersom vi inte hade introducerats av ultraljudet.

Nu efter att ha auskulterat då jag fick se många behandlingar med ultraljud har jag verkligen iakttagit teknik och generella tips från någon som har jobbat med det i åratal. Än så länge har jag inte använt det på någon patient men inom någon vecka tror jag både bedövning- och ultraljudsoskulden (😉) på patient är tagen då jag har haft mycket undersökningar fram tills nu.

Jag tycker även att hela yrkesområdet har blivit mer intressant och jag längtar verkligen tills jag kommer börja jobba kliniskt på någon klinik och får in all teknik med position och hand-/fingertekniken. Jag fantiserar liksom mig själv ute på en klinik i Gävle där jag jobbar som legitimerad tandhygienist och förmodligen sänker medelåldern rejält med mina då 22år.

Jag kommer alltså ta ut min legitimation nu till sommaren efter 120hp, 2års studier och börja jobba i Gävle. Däremot kommer jag göra det sista året på distans i Umeå – men det tänkte jag ta upp mer i ett annat inlägg!

Bildresultat för ultraljud tandsten

Bildresultat för ultraljud tandsten

0 kommentarer

Relaterade inlägg