Mina personliga poddtips

Alltså hur stort har det inte blivit att lyssna på podcast sedan några år tillbaka?
Fler och fler kändisar/influencers bara startar en podd sisådär en random dag. Nu finns det ju en hel uppsjö av olika kategorier – humor, kunskap, sex, mord, träning, sporter osv.
Jag började följa en podd under våren 2016, men nu är jag helt fast! Jag lyssnar nog nästan mer på poddar än Spotify nu för tiden!

Här kommer lite personliga tips på bra podcast som kan vara ett skönt pluggbreak eller underlätta resan på pendeltågen till och från skolan.

P3 DOKUMENTÄR – kan inte bara vara jag som älskar att lyssna på 1,5h långa avsnitt från P3 dokumentärs podd? Favoriter är alltid då de går igenom mordfall, t.ex. mordet på Linda Chen, Lisa Holm, Engla. Så spännande att få en inblick i hur allt går till (rättegångar osv) men samtidigt väldigt gripande.

Vipeholmsexperimenten kan jag rekommendera till alla läsare som är intresserande av tänder – ett fruktansvärt oetiskt experiment som gjordes i Sverige på 1950-talet på utvecklingsstörda människor – men som också satte Sverige på kartan pga. av de nya kariesupptäckterna!

MATHILDA OCH ANDREA – två superhärliga brudar med superbra värderingar i livet, sån lättsam men ändå seriös podd att lyssna på. Tar ofta upp lyssnarfrågor eller diskuterar kring något hett ämne. Ett avsnitt släpps i veckan – tisdagar. Och gissa vem som alltid är inne på podcastappen på tisdagar och lyssnar på det nya avsnittet?? Moi!

FRÅGAR ÅT EN KOMPIS –  en podd med störtsköna Keyyo och Hampus Hedström. Poddens titel beskriver innehållet – man ’’frågar åt en kompis’’. Keyyo och Hampus tar upp frågor som de fått ställda till sig med hashtaggen #frågaråtenkompis. Kan vara allt från om det är ok att fråga främlingar ta kort på en själv? När får man skälla ut sina grannar? Och får man verkligen ha med egna popcorn till bion??? Kommer på mig själv att jag alltid sitter med ett leende på läpparna när jag lyssnar på deras avsnitt, så roliga!!

WAHLGREN OCH WISTAM – Sofia Wistam + Pernilla Wahlgren = en jä*ligt bra kombo! Alltid lika roligt att lyssna på, vecka in och vecka ut. Passar perfekt att lyssna på under din powerwalk. Tiden kommer gå så mycket snabbare. I promise!

STATUSPODDEN VI TAR TEMPEN PÅ KI – sist men inte minst! Timo och Irene, läkarstudenterna från KI, mina digitala ambassadörkolleger. Dessa kreativa individer driver en podcast istället för att blogga. Upplägget med deras podd är att anpassa innehållet för alla nyfikna och inte bara läkarstudenter. I varje nytt avsnitt intervjuar de en student från ett annat program på KI.
Perfekt för dig som undrar lite mer om ett specifikt program!
I det senaste avsnittet intervjuade dom en tandläkarstudent, än så länge finns det inget avsnitt om tandhygienistprogrammet – men sån tur att ni har min blogg då! 😉

0 kommentarer

Relaterade inlägg