En ny vecka på tandhygienistprogrammet

Studieveckorna flyger fram och idag är det redan studievecka 7 vi glider in på, vårfeelingen hade till och med börjat komma, men den varade inte allt för länge. Det blev en käftsmäll igår när vädret blev som det blev, nu går och cyklar jag återigen på vitt underlag istället för asfalten… Jag som vill ha sol, fågelkvitter och tunnare jackor. Detta är dock en bra vecka där jag ser fram emot helgen då jag och min pojkvän firar 5år och ska övernatta på hotell i Stockholm och b.la. gå på mellofinalen. Men hur ser skolveckan ut då?

Måndag: 13:00-16:00 obligatorisk föreläsning med en person från KiB – Karolinska Institutets Universitetsbibliotek. Hon ska gå in mer fördjupande på vetenskapligt skrivande inför klassens påbörjade B-uppsatser. Det är inte första gången på utbildningen vi har dessa föreläsningar ’’språkverkstaden’’ som det kallas, detta kastades vi nog in i redan på T1 för att då få bättre förståelse, tips och tricks gällande läsning av vetenskapliga artiklar.

Tisdag: 9:00-12:00 kursstart och introduktion av kursen Samhälle och beteende 2 (obligatorisk), en 3hp kurs som tentas av med en individuell skriftlig uppgift (likadant var det på T3) och nu ska även ett engelskt moment in. Vi har blivit uppdelade i grupper där vi på engelska ska redovisa ett fall, i mitt exempel – hur kommunikationen mellan tonåringar och tandvårdspersonal kan se ut eller hur den bör se ut. Efter föreläsningen ska min grupp stanna kvar i skolan för att bl.a. gå igenom denna gemensamma uppgift vi har.

Onsdag: Ledig dag för min del då grupp 2 har klinikdag.

Torsdag: 8:30-16:30 klinikdag för min grupp. En patient och ett patientseminarium som hålls i av några klasskompisar på förmiddagen och en patient på eftermiddagen. Jag har en behandling på förmiddagen och en ny patient som kommer för undersökning på eftermiddagen.

Fredag: 8:00-12:00 Första patientpasset på PED. Om jag minns rätt är det förskolebarn vi ska träffa nu på första passet. Det är inbokat 3 patienter på varje student under denna förmiddag, det är bara att hoppas att ’’vabbruari’’ är över nu och att dom dyker upp på sina tider.

En rätt trevlig vecka har jag framför mig, halvdagar och två klinikdagar, vilket dock leder till tidiga mornar. Men jag ska inte klaga, jag får ju sova ut i helgen och äta två hotellfrukostar på raken. Bästa som finns??

1 kommentarer

Relaterade inlägg