Påsklov??

Visst låter det konstigt, men jo, vi på tandhygienistprogrammet har över 1v påsklov om man inkluderar de röda dagarna och rest-tentor som inte behövs göras. Jag blev lika chokad förra året då jag såg att det stod ’’påsklov’’ i schemat, men det är väldigt skönt så jag ska inte klaga.

Sluttampen efter påsklovet
Den 24/4 då jag tar tåget till skolan igen efter dessa lediga dagar är det inte långt kvar till examen, lite drygt 1 månad endast (5 juni – examensdagen!). Under denna tid i skolan återstår b.la. detta:
– Oral fysiologitenta
– PED-tenta
– Seminarium med sjuksköterskestudenter T2 om ett specifikt patientfall
– Patientseminarium på klinik
– Redovisning av olika tobaksavvänjningsmodeller på engelska
– Kliniska examinationen på en patient
– Auskultation på någon FTV-klinik inom Stockholms län i 2 dagar
– Självklart revideringar av det inskickade examensarbetet också

Inte nå överdrivet stort och påfrestande arbete om du frågar mig, det jag kanske är mest nervös över är den kliniska examinationen samt att alla patientpass jag har kvar går bra för min egna del så jag känner att jag kan växa i den professionella tandhygienistrollen då jag snart är klar!

Vad gör man som ledig student i ca 2v då?
Med tanke på det fina vårvädret vi äntligen har fått blir det många timmar i solen för min del – dels promenader men också i bikini på balkongen (ja, jag vet att det är lite kryddat). Många gympass och en shoppingsväng till Ullared med min mamma klämmer vi in nu under veckan, samt att jag redan imorgon ska skriva på avtalet på den FTV-klinik jag ska börja jobba på i sommar! Självklart en del plugg inför oral fysiologitentan som är rätt tätt inpå efter lovet och lite individuella förberedelser för seminarium och likande. Men jag chillar för mesta del och låter plugget falla in på timmar där jag inte har något annat för mig.

15 april – kom ihåg att söka in
Jag antar att ni redan har sökt in till er utbildning ni vill påbörja i höst, men eftersom idag är sista dagen att söka in är det ändå värt att nämna. Inatt klockan 24.00 stänger antagning.se sin anmälan till höstterminen. Sök in även om du är lite osäker, du kan ju alltid ’’tacka nej’’ om du kommer in och inte vill gå. Imorgon är det ju försent att ändra sig och söka in, så sök in, för då har du i alla fall några månader att fundera och göra dina tankar förhoppningsvis mer säkra. Lycka till!!

0 kommentarer

Relaterade inlägg