Vem är Linda Dahlström?

Hejsan, vad kul att du har kikat in på min ny uppstartade blogg! Detta kommer bli en intressant uppgift då jag aldrig drivit en blogg eller liknande förut. Men nya utmaningar ska man ta emot med en öppen famn och detta kommer säkert bli jättekul! Jag hoppas att jag kan inspirera Dig till att börja studera på Karolinska Institutet och framförallt tandhygienistprogrammet! (då hygienister verkligen är ett yrke som det just nu är brist på och alla kliniker skriker efter!)

Men vem är jag egentligen?

Jo jag är en 20 årig tjej som kommer från Gävle, ligger ca 1,5-2h tågresa norr om centrala Stockholm, kalla de Norrland om du vill men enligt mig är jag ingen norrlänning 😉 Om jag säger Gävlebocken kanske någon pollett trillar ner? Ja just de, bocken som byggs upp under en lång och avancerad process som någon sedan tuttar på nästan varje år. Jag bor faktiskt kvar i Gävle trots studierna och har valt alternativet: PENDLING Åhnej fy vad jobbigt tänker kanske du nu, men för min del fungerar det än så länge jättebra. Jag tänker berätta mer om för- och nackdelar med pendlingen i ett inlägg framöver. Så stay updated!

Ja men jag bor alltså hemma hos mamma och pappa i Gävle, trivs jättebra men letar lägenhet nu med min pojkvän inför en eventuell flytt i sommar. På fritiden spelar jag innebandy, vilket jag gjort i princip hela mitt liv! Jag har också varit flitig på gymmet, och nu utnyttjar jag KI gratis gym lite då och då efter skolan. Sport och träning är en viktig del av mitt liv och jag gillar också att kolla på sport, framförallt ishockey då jag är en stark Brynäs supporter. Så tråkigt att det blev SM silver i våras…. Guldkänslan kunde man nästan ta på här i Gävle…

Jag är alltså född 1997, så jag tog studenten rätt nyligt, rättare sagt 2016. Under mitt sabbatsår jobbade jag på en folktandvårdsklinik som lärling och det var där mitt intresse för tandvård väcktes till liv. Året efter sökte jag in på tandhygienistprogrammet och nu står jag här, 3 månader in på termin 1, trivs som fisken i vattnet gör jag också. Jag har alltid vetat att vårdyrket var något för mig, men tack vare mitt lärlingsjobb så upptäckte jag tandhygienistyrket och kände ’’det är det där jag också vill jobba med!’’.

Ja det var väl Linda Dahlström kort beskrivet på ett A4.
Hoppas att du slänger iväg en kommentar om du har frågor som rör studentlivet, student på KI, tandhygienistprogrammet, att pendla eller hur tandhygienister jobbar kliniskt då jag har lite kunskap efter mitt lärlingsår! Eller så slänger du iväg en fråga som kanske inte har med just detta att göra men som jag kan hjälpa dig att svara på 😊
Vi hörs!

0 kommentarer

Relaterade inlägg