Fem bra saker under första halvan av arbetsterpeutprogrammet

Året och decenniet börjar lida mot sitt slut och om drygt två veckor har jag kommit halvvägs på arbetsterapeutprogrammet. Det känns overkligt att det har gått så fort. Att komma halvvägs är ändå en sorts milstolpe och det tänker jag fira med en liten återblick på utbildningen. Här kommer toppar på utbildningen hittills. Nästa vecka kommer även ett inlägg om dalarna.

Fem bra saker under första halvan av arbetsterpeutprogrammet

  1. Lära sig om anatomi och fysiologi. I alla de tre första terminerna har vi läst anatomi/fysiologi eller medicinska ämnen. Att förstå hur kroppen fungerar och hur sjukdomar diagnostiseras och behandlas är spännande och kul!
  2. En förståelse för vad arbetsterapi handlar om. Det var luddigt i början och det finns fortfarande saker som jag inte riktigt greppar, men successivt under dessa första tre terminerna har det blivit tydligare och tydligare.
  3. Att jag engagerat mig i kårverksamhet via Artemis.  och på så sätt kunna ha inflytande över utbildningen och kommunikation med lärarna.
  4. Få testa på att åka rullstol. Inte nog med att det var kul och lärorikt att testa, i och med det fick vi också kunskap om sittställning och hur man mäter ut en rullstol.
  5. Praktik! Att få komma ut i verksamheter och se hur arbetsterapeuter jobbar samt få möjlighet att sätta in perspektiv och teorier vi lär oss om i praktiska situationer ger en mycket djupare inlärning i min mening.

 

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Det är jag som bloggar