So I have a few rules.

 1. Bordet får inte vingla.
 2. Bordet måste vara rent från klotter.
 3. Stolen får inte va för skön (blir sömnig)
 4. 1 penna och 1 block.
 5. Ingen dator
 6. Printade versioner av material
 7. Skriv skriv skriv. Förstå meningar som man skriver. Repeat repeat repeat.
 8. Mobilen bredvid. kollar med jämna mellanrum. Vill glömma det jag skriver för att se om jag kommer ihåg. Also attention span ZERO.
 9. inget annat ljud.
 10. Pratar högt för mig själv.
 11. Sätter mål per dag. Ligger ofta efter så lägger till extra dagar.

Som ni kanske redan vet så pluggar jag mest på kvällstid efter nattning. Jag är true to myself. Är jag för trött så sover jag- måste ju prestera som mamma dagen efter också- vakna, bra humör, osv osv. Men det har gått bra so far. Saker som har vart jobbigt dom här veckorna:

 1. Har mycket mindre koll på schemat! saker bara dyker upp och jag får panik och är inte lika förberedd!
 2. Vet inte hur en digital tenta går till.
 3. Mindre träning då sonen är med mig på dagarna och inte på förskola. Vill inte belasta personalen och minskar smitt grej.
 4. Tröttare på kvällarna från massor av aktivitet med bubbs.
 5. Hjärnan måste hela tiden tryckas bort från sommarlovs mode. Vi har så mycket att göra men då man inte har stress på morgonen och rutinerna ändras så är det lätt att slappa.
 6. Batteri på mobilen är sämst. Märker hur den dör vid zoomföreläsningar.
 7. Tänker på mina patienter. Känner att jag måste ringa och kolla läget. Känns inte bra att lämna saker unfinished. Och hoppas att dom mår bra.

 

Lägga sig ner och njuta av solljus och värmen på ansiktet. Thats what I want to do at all times currently. Lyssna på afrobeats och drömma bort mig. MEN ÄNNU ÄR DET INTE SOMMARLOV!

 1. Anneli skriver:

  Så välgörande att läsa om någon i typ samma situation.
  Jag läser termin 2 thyg. och är tvåbarnsmamma (6år och 4år) som har barnen hemma av exakt samma skäl.
  Skönt att veta att man inte är ensam i denna konstiga vardag som heltidsförälder+heltidsstuderande. Känner igen mig i det du beskriver.
  Ibland undrar jag om jag agerat orealistisk som försöker mig på detta, men jag blir lugnare nu när jag ser att du klarar det.
  Starkt jobbat!

  • kistudentenawaz skriver:

   Är du också på KI?
   Du är absolut inte ensam och du är absolut inte orealistisk. Och vi säger att det inte går riktigt som man planerat- då kan du pausa lite, göra om prov eller eventuellt gå en extra termin! Its not the aim men mental health är väldigt viktigt framför allt för barnen så dom kan ha sin positiva starka mamma! Hejja dig!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

You may use these HTML tags and attributes:

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


*