Patientkontakt, övning och verklighet

Under hela förra veckan så har vi övat på patientbemötande och hur man ska instruera patienter inför undersökning. Det verkar lätt i teorin och när man läser om det så är det väldigt lätt att föreställa sig hur man ska göra, vad man ska säga och hur allt borde gå till.

I fredags hade vi vår officiella introduktionsdag för praktikdelen av Hörselutredning I. Teori och praktik är som bekant inte alltid så lika så istället för att bara rent teoretiskt beskriva hur de skiljer sig så vill jag guida er genom hur en vanlig dag kan se ut. Vi börjar med det allra svåraste….

05:15: ( Ja ni läste helt rätt) Klockan ringer och det är dags att gå upp

05:15- 05:50: Existerar någonstans mellan sömn och vakenhet tills kaffekicken kommer igång

05:50-06:25: Gör mig iordning och går mot bussen

06:50: Går på bussen

06:50-07:20: Framme på jobbet och inväntar de andra studenterna som också ska ha introduktion

07:25-07:35: Byter om till arbetskläder

07:45: Vi börjar för dagen. Första halvtimmen har vi mest introduktion till de olika salarna och till hur utrustningen fungerar, strax efter åtta kommer första patienten. Totalt har vi fyra patienter mellan kl 08.15 och 11.45. Några av oss testar på att otoskopera, alltså titta i öronen på patienten. Efter varje patient är det väldigt viktigt att sprita av både händerna och utrustningen.

Det är otroligt kul att se hur audionomerna jobbar. De jobbar verkligen väldigt snabbt och man känner sig lite ovan som student, trots all övning vi har haft, men vi kommer säkert i fas snart.

12:00 -12:30– Lunchrast. Alla äter tillsammans i lunchrummet

12.30 -14.00 – Vi utför mätningar på varandra och övar på att bekanta oss ytterligare med mätutrustningen Klockan 14.00 är det slut för dagen.

Sammantaget tyckte jag att introduktionsdagen var väldigt lärorik och spännande och ser otroligt mycket fram emot morgondagen och resten av nästa vecka, som ni förstås också kommer att få ta del av!

 

 

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Det är jag som bloggar