5 (ytterligare) överraskningar på KI:s läkarprogram

Midnatt råder, tyst det är i husen och släckta äro ljusen, till skillnad från min dator. Jag är så gott som klar med skolan för i år och det är först nu den härligt hemska julhysterin börjar komma över mig – vilket är anledningen till varför jag sitter och skriver här istället för att passa på att sova nu när jag har tid.

För nästan två månader sedan avslöjade jag fem överraskningar på KI:s läkarprogram. Ung, oerfaren och naiv som jag var, trodde jag att jag då redan hade upptäckt allt som fanns att upptäcka, men likt Columbus var jag ute på djupt vatten och fick helt fel uppfattning (och förde med mig en och annan främmande sjukdom). Till skillnad från den nu avlidne kolonialisten vill jag rätta mina fel, så här kommer en lista på fem ytterligare överraskningar på KI:s läkarprogram.

  1. Det serveras alltför sällan gratis fika numera. Det är kanske den största och sorgligaste överraskningen. Sist jag lyckades komma över gratis kaffe var det snarare övergivet än överblivet. Iskallt, blaskigt och bortglömt.
  2. Utbildningens starka vårdförankring har vissa nackdelar. Att praktisera på en vårdcentral i influensa- och vinterkräksjuketider är lite som rysk roulette. Extra spänning läggs på spelet om vårdcentralspraktiken inträffar precis innan en duggaskrivning. Mer än en tiondel av klassen missade förra duggan på grund av sjukdom. Jag höll mig frisk genom att inkorporera en stor mängd tvål och handsprit i min diet.
  3. På tal om diet: skolrestaurangen Jöns Jacob säljer lunchmackor för 50 kr – som det är väldigt lätt att tröttna på. Det är också väldigt lätt att tröttna på att laga mat åt sig själv om man har varit bortskämd med matlagning hela sitt liv. Valet står mellan vad som är mest uttröttande.
  4. Det finns faktiskt en matsal på fjärde våningen i BerzeliuslaboratorietJag vet att jag skrev det lite i förbifarten i ett av mina matinlägg, men det hade jag bara hört via ryktesvägar. Nu kan jag personligen bekräfta att det verkligen finns en matsal där uppe, som både är mindre och lugnare än mikrovågstorget i Jöns Jacob. Såklart kommer alltid all information på den här bloggen från fullt tillförlitliga primärkällor (exempelvis jag). Jag tycker ju att källkritik är viktigt, vilket också skiljer mig från Columbus.
  5. Smekmånaden var kul, sedan kom utmaningarna. Vi blev förvarnade redan på uppropet att tempot och svårighetsgraden långsamt skulle stegras under terminens gång. Stegringen kom, men långsamt vet jag inte om det var. Det är fortfarande kul, men det är extra kämpigt nu när vi inte längre har regelbunden tillgång till gratis kanelbullar och kaffe.

En extra överraskning var att jag fick ta över KI:s officiella Instagram-konto i några dagar förra veckan och inte blev bannlyst från varken Instagram eller KI. Nästan lite av en besvikelse.

0 kommentarer

Relaterade inlägg

KI-studenten Isabelle