Om KI-studenten Isabelle

Isabelle läste läkarprogrammet från HT-16 till HT-21 och finns fortsättningsvis tillgänglig på wemar.nu.

“En liten boll av positiv energi” har använts för att beskriva mig, vilket är ett hyfsat korrekt påstående. Jag är ung, kort till växten och smått rund i formen. Min energi är alltid positiv, eftersom E = m * c² och både min massa och ljusets hastighet är positiva. Dessutom händer det ofta att jag studsar omkring på campus för att få igång blodcirkulationen efter långa föreläsningar. Och eftersom det är svårt att se sur ut medan man studsar är jag ofta på glatt humör.

På den här bloggen skriver jag om hur det är att vara student vid Karolinska Institutet och allt som har med det att göra. Min vision för bloggen är inte att den ska vara som en dagbok, utan mer som en samling recensioner och krönikor av olika delar av studentlivet.

Men varför bloggar jag överhuvudtaget? För att jag är en av flera digitala studentambassadörer på KI. Vi är alla engagerade studenter som arbetar med att marknadsföra KI på nätet; främst på våra bloggar, men ibland också på Instagram och Facebook. Jag gör det också för att jag får fett med stålar i arvode – så mycket att jag kan unna mig att gå på en fest värd 80 cheeseburgare vart hundrafyrtionde år.

Det finns lite olika kategorier här på bloggen. Jag tror att namnen på kategorierna är ganska säger sig själva, men jag kan förtydliga:

  • ‘KI i fokus’ är inlägg som fokuserar på KI. Det kunde du inte gissa, va?
  • ‘Studentliv i fokus’ handlar om studentlivet; vardagsliv, spartips och Medicinska Föreningens aktiviteter. Ofta om fester. Kanske för ofta, med tanke på min fest-omtenta-korrelation.
  • ‘Studier i fokus’ handlar om utbildning, oftast KI:s läkarprogram, men ibland om andra utbildningar med medicinsk inriktning, både på KI och på andra skolor.
  • Under ‘Frågor och svar’ lägger jag alla inlägg som gäller vanligt förekommande frågor – du får gärna skicka in en fråga nu så kanske jag lägger ut den (anonymt) tillsammans med ett utförligt svar. Utförligt innebär inte nödvändigtvis bra eller vad du ville ha.
  • ‘Ur fokus’ är inlägg som inte riktigt hör hemma i någon kategori. Eller inlägg som jag har missat att kategorisera och varit för lat för att fixa i efterhand.

Jag har börjat införa lite taggar på mina inlägg. Förhoppningsvis förklarar de också sig själva, för jag orkar inte rada upp dem här. Heh.

En sista sak jag vill påpeka är att allting som serveras på den här bloggen bör tas med en nypa salt och en näve sarkasm. Är man ordvitsintolerant blir nog majoriteten av mina skriverier svårsmälta.

KI-studenten Isabelle