Introduktionsinternatet: roligare än det låter

Godmorgon lilla T1:a/amphiox/ryggradslösa kräk/lammkotlett (kärt barn har många namn) – idag är det upprop och sedan bär det av till introduktionsinternatet i Norrtälje! 

Så vad är introduktionsinternatet för något?

  • Inte lika hemskt som namnet antyder. Det kallas också intro-kollot, fadderkollot, läkarkollot, insparkslägret (kärt barn har många namn som sagt).
  • Separat från Karolinska Institutet. Det anordnas helt oberoende av skolan av Kollostyrelsen som består av studenter. Därför måste man betala en mindre summa för att delta, och det är inte heller obligatoriskt att delta.
  • Inte obligatoriskt. Trots det nära förknippat med skolan, då man får träffa sina faddrar och äldrekursare som kan svara och hjälpa till med alla möjliga skolfrågor (och andra frågor) man har.
  • En övernattning med en första sittning, lekar och introduktion till livet som läkarstudent. Direkt efter uppropet slussas man iväg i olika bussar till Norrtäljes skärgård. Det man behöver ta med sig är hyfsat varma kläder man inte är rädd om (och som går bra att röra sig i), något lite finare till sittningen på kvällen (något enklare än cocktail-klädsel), sängkläder och handduk. Mat ingår i hela kollot, men det kan vara bra att ha med sig något litet mellanmål.
  • Ett bra sätt att lära känna sina klasskamrater. Det är på kollot man först får reda på vilken del av klassen man tillhör. Då läkarklassen varje år utgörs av upp mot 180 elever delas den upp i fyra delar som alla åker till var sitt kolloområde; Assö, Björkö 1, Björkö 2 och Solsta. Kollot består av många teambuilding och lära-känna-aktiviteter, så de dryga fyrtio klasskamrater som är på samma kollo får hyfsat bra koll på varandra.

Jag hoppas att ni får ett fantastiskt introduktionsinternat, så ses vi på skolan på torsdag!

1 kommentarer

Relaterade inlägg

KI-studenten Isabelle