Pride 2018: Bilder från paraden

Publicerat: 5 augusti, 2018

Igår, lördag den 4 augusti, hölls Skandinaviens hittills största Pride-parad någonsin.

Mellan 45 000-60 000 personer gick i paraden och uppåt en halv miljon åskådare befann sig i stan. Pride är en fantastisk folkfest, ett tillfälle att både fira de framsteg som har gjorts och lyfta de orättvisor som finns kvar för HBTQ+-personer. Pride har alltid varit politiskt, men i år var den politiska närvaron extra tydlig – det är bara en månad kvar till riksdagsvalet och riksdagspartierna (bortsett från Sverigedemokraterna och Kristdemokraterna) vill få fatt i alla röster de kan.

Jag skulle kunna skriva tusentals ord om Pride, HBTQ-rättigheter och politik, men det är inte riktigt syftet med den här bloggen – även om jag snart kommer att släppa en mini-serie av inlägg på temat ”Hur många kön finns det?”.

För stunden får ni nöja er med bilder istället – men det påstås ju att de säger mer.