ANTAGNING HT 2018!!

Idag är dagen så många har väntat på! Kom jag in, kom jag inte in? Kan jag fira med tårta idag eller måste jag avvakta med tårtan till andra urvalet?

Hur som helst vill jag bara gratta er som sökt in till något program och kommit in! Jag vill även säga att hoppet inte är över om du inte kom in på din utbildning nu under första urvalet. Det är många som hoppar av utbildningar, dels innan skolstart men även efter någon skoldag. Så än är det inte kört, dock kan det nog kännas rätt uppgivet om man sitter med ’’reservplats 12’’ och det förstår jag absolut!

Stort grattis till er som kommit in på er drömutbildning och framförallt stort grattis till dig som kommit in på tandhygienistprogrammet på KI! 

Jag vet själv hur nervös jag var för cirka ett år sedan då jag visste att antagningsdagen var kommen och jag med spänning loggade in på antagning.se. Helt ärligt så trodde jag faktiskt inte att jag skulle komma in på första urvalet, jag låg precis på gränsen jämfört med antagningsstatistiken från året innan, både i HP och i betygen.  Men det stod klart och tydligt ANTAGEN med gröna bokstäver så fort jag loggade in och jag kunde nästan inte tro att det var sant just i det ögonblicket då jag låg alldeles nyvaken i sängen.

Om du nu har kommit in på tandhygienistprogrammet på Karolinska Institutet väntar nu en period med en del mail med viktig information. Den bästa infon enligt mig var när man äntligen, 2v innan skolstart, fick se ens schema och då kunde börja scanna av hur många dagar i veckan det är skola, hur långa skoldagar det är, börja planera tågtider inför pendlingen etc.

Du kommer även få information om det årliga kollot för nya tandläkar- och tandhygieniststudenter! Detta är något som händer direkt efter uppropet i aulan första dagen (jag vågar egentligen inte nämna några datum men jag tror att det är måndagen den 27 augusti). Det är något jag verkligen rekommenderar dig att åka på, det var underbara dagar där jag både lärde känna mina klasskompisar och även tandläkarstudenter.  Jag har gjort ett inlägg om kollot utifall du vill läsa mer om det: https://blog.ki.se/kistudentenlinda/kollot-for-odontologerna-en-succe/

Just nu är jag mitt uppe i sommarlovet men jobbar på hos Folktandvården för fullt. Dock så är det rätt lugnt här, det märks även hos patienterna att det är sommar och semestertider då det är många uteblivande och avbokade patienter. Nu när jag sommarjobbar och är mitt uppe i min utbildning ser jag allt med ett ’’annat öga’’, jag analyserar allt så mycket mer och tänker ett extra ’’varför?’’ jämfört när jag var lärling här. Nu suger jag åt mig varje kunskap som en tvättsvamp haha.

Hoppas du har en bra sommar och tar vara på det fina vädret!! Det var ju inte bara i maj det blev sommarväder (vilket jag nästan trodde ett tag), det är ju många fina soldagar och få regndagar vi faktiskt haft!

Ha de gott 😊

0 kommentarer

Relaterade inlägg