Extrajobb under studietiden?

Några extra tusenlappar i plånboken under studietiden sitter ju inte alls fel hos en ’’fattig student’’. Om tiden och viljan finns för ett extrajobb under studieperioden är det något jag tycker man ska satsa på att få. Jag spelade själv innebandy i division 1 under förra höstterminen och hade därför matcher på helger och träningar på vardagskvällar. Men sedan februari detta år har jag extrajobbat på ett hotell under frukosten.

Perfekt om du frågar mig. Jobba på morgonen/förmiddagen och vara avklarad med sitt jobbpass redan vid lunch, och då ändå skrapat ihop 5h. Jag jobbar frukost varannan helg men nu har det blivit många extrapass utöver dom. Räkna med att jag jobbar 12h/varannan vecka som i slutändan resulterar i ≈2500kr. Väldigt eftertraktade tusenlappar, speciellt då jobbet inte är så krävande förutom många tusen steg efter ett pass.

Vad är mina tips för dig som är sugen på att ha ett extrajobb under din studietid?

  • Ha inte för bråttom att söka! Påbörja terminen i lugn å ro och känn av efter ett tag om du tror att du hinner få in nått jobb som kräver någon timme/vecka. Kommer du orka med ett jobb när det är tentor och inlämningar på schemat?
  • Om du väl söker ett jobb, lägg en extra tanke på vad du vill lägga dessa timmar på? Ta inte nått ’’skitjobb’’ bara för att få in pengar, du kommer lägga x antal timmar på jobbet och man vill ju allt annat än att vantrivas på ett jobb. Då tar det bara emot att dra sig dit.
  • Våga säg nej! Som jag nämnde tidigare har jag tagit på mig många extrapass på senaste för chefen har frågat. Jag tycker att det kan vara svårt att säga nej och tänker ’’äh, vad gör en tidig lördagsmorgon då, det går väl vägen..’’ men i slutändan måste man tänka på sig själv. Behöver min kropp vara ledig nu? Är jag trött? Behöver jag göra nått kul istället kanske? Ett extrajobb ska inte vara allt för påfrestande, livet och skolan runt omkring ska fortsätta som vanligt utan att bli påverkat.

Kom ihåg att alltid lyssna på dig själv och kroppen. Det är alltid viktigast!

Bildresultat för restaurangjobbBildresultat för kontorBildresultat för servitrisBildresultat för klädbutikBildresultat för barnvakt

0 kommentarer

Relaterade inlägg