Om du väl hamnat där – så finns det hjälp att få

Om det visar sig att stressen och ångesten ändå tar över och ingenting fungerar så finns det hjälp på skolan att få, du behöver inte vara ensam i situationen som uppstått.

Studenthälsan – förmodligen många studenters räddare i nöden. Jag har faktiskt aldrig använt mig utav studenthälsans utbud (förutom gratis vaccination eftersom man utbildar sig inom vården) och har därför inte stenkoll på dom. Men jag vet att studenthälsan har alltid kostnadsfria besök!

Det finns bl.a. utbildade läkare, sköterskor, psykologer och socionomer som jobbar på studenthälsan, mottagningstiderna kan variera från dag till dag och mottagningsplatserna finns på både Campus Flemingsberg och Campus Solna. Självklart har studenthälsan tystnadsplikt och de har även ett eget journalsystem, vilket betyder att andra vårdenheter inte ser att du har besökt studenthälsan.

Studenthälsan erbjuder till och med kurser att kunna ta del av, nu under vårterminen finns det två olika typer av stresskurser att anmäla sig till. Perfekt för dom som gärna vill dela med sig och få experthjälp under svåra perioder!

Du kan läsa mer om dessa två kurser här:

Studenthälsan har inte bara kvällskurser man måste anmäla sig till utan de anordnar även så kallade lunchseminarier. Lunch + Seminarium. Precis som det låter, dom bjuder på lunchmacka (gratis är gott) och en föreläsare håller en föreläsning om ett speciellt tema. T.ex är det första lunchseminariet på Campus Flemingsberg den 29/1 och handlar så passande också om stress, stresshantering genom kroppskännedom som kommer ledas av en leg. fysioterapeut.

Det skadar inte att ta en kik inne på studenthälsans hemsida, så här kommer den länken också: STUDENTHÄLSAN 

Bildresultat för må bra

0 kommentarer

Relaterade inlägg