Sommarjobb som tandhygieniststudent?

Terminerna börjar sakta men säkert närma sig sommarlovet och första året är för min del snart avklarat! Väldigt skönt och en sak som jag kan säga med handen på hjärtat är att det har gått SÅ SNABBT!! Det låter som något man bara säger, men det här året har verkligen gått fort!

Men trots att ledighet och sommaren är efterlängtad så kommer också det där med sommarjobb upp i huvudet hos många studenter, man vill ju gärna tjäna en liten extra kosing och ännu bättre vore det om man kanske kunde jobba inom det man utbildar sig till?

Och jag tänkte nu berätta hur det ser ut för blivande tandhygienister och sommarjobb! 😊

Man kan ju såklart inte sommarjobba som tandhygienist men man kan jobba som en tandsköterska! Alltså är det liknande uppgifter jag gjorde under mitt år som lärling – assisterar tandläkaren, sköter hygienrutiner i tray-prep, sitter i receptionen och ev. assisterar någon tandhygienist eftersom det är det vi faktiskt utbildar oss till.

De flesta län i Sverige tar emot sommarjobbare i form av studenter och ansökningarna kan skilja sig från län till län.  För min del (jag sökte ju såklart sommarjobb i Gävle) så fyller jag i ett formulär via internet. Där skriver man vad man studerar till inom tandvården, vilken skolan, vilken termin man är på (olika timlöner beroende på vilken termin man är på), om man har varit lärling inom FTV Gävleborg tidigare (de tar i första hand in f.d lärlingar), vilka kliniker man helt sommarjobbar på. Sedan vill de ha ett litet personligt brev, har för mig att CV inte var obligatoriskt här!
Sedan fick jag ett mail tillbaka från kliniken jag sökte sommarjobb på att de gärna ville ha mig som sommarjobbare under x antal veckor.

Medan min klasskompis som sökte sommarjobb i Stockholms län endast skulle lämna in ett CV och personligt brev och sedan blev kallad på intervju hos en klinik.

Summa kardemumma:
– Du kan söka sommarjobb som tandhygieniststudent inom tandvården och jobba som en tandsköterska. Kraven och antagningen kan se olika ut, kanske testa på att jobba både privat och inom FTV samma sommar och få lite mer erfarenhet hur uppgifter och rutiner kan skilja sig?

Ut och ta vara på det härliga vädret nu, det ska jag göra på min lediga dag! 🙂

0 kommentarer

Relaterade inlägg