Utdelning av patienter

Jag fick en snilleblixt (enligt mig själv😉) att jag kör på samma upplägg som ’’hur ser en vanlig dag ut?’’ för våra kliniktillfällen med. Jag gör en kategori där jag skriver en kort sammanfattning efter varje klinikpass jag haft. Nu på T2 har vi ca 1 klinikpass/vecka, som är från 8:30-16:00. Då vi har klinikpass är vi uppdelade i grupp 1 och grupp 2, så när min grupp har klinik är grupp två ledig och vise versa.

Idag, 26 jan var kliniktillfället då vi blev tilldelade våra patienter. Som jag nämnde tidigare så kommer vi jobba i samma klinikpar under hela T2, totalt fick vi 6 patienter. 3 är ’’mina’’ och 3 är min klinikpartners. Även fast det är ’’min’’ patient X som kanske kommer första gången så jobbar vi ändå ihop, vi delar upp munnen så båda får jobba.

När vi hade fått namnen och kollat upp patienterna i Opus (journalsystemet) försökte vi få tag på dem för att presentera oss, berätta att vi är deras tandhygieniststudent här på Karolinska Institutet och därefter försöka boka in dem i vår tidbok som vi nu har.

Tyvärr gick det sådär, inga av ’’mina’’ 3 patienter kunde vi boka in just nu. Jag skulle återkomma till dem senare, men jag fick i alla fall presenterat mig för patienterna, hoppas på bättre lycka med bokningen nästa gång. Vi fick endast in 1 patient medan vissa i klassen fick in nästan alla patienter, men det är inget att stressa över. Det är trots allt 2 veckor tills vi har första patienten.

Därefter fick vi öva MIB på en docka i patientstolen. Träna på tekniken. Hur man håller i curetten (instrumentet). Hur handleden ska arbeta och inte fingrarna. Hur man ska placera sig runt patienten för att få in curetten rätt osv osv. Men detta är något vi kommer lägga såååå många fler timmar på!
Just nu känner man sig som Bambi på hal is när curetten är i ens hand.

0 kommentarer

Relaterade inlägg