Dugga

Igår var det dags för dugga igen! Eftersom vi läser en kurs på 18 HP, uppdelad på flera mindre delkurser så har vi duggorna ganska tätt inpå varandra. Jag tycker dock att det är bra, det skulle kännas jobbigare att ha en stor tenta på allt i slutet av kursen. Det gick nog helt okej, på tisdag nästa vecka har vi genomgång av tentan så det känns skönt att vi inte behöver gå så länge och fundera över hur det gick. Jag försöker ju alltid att skriva lite kort om kurserna som vi läser för att jag tänker att det kan vara kul och intressant för er blivande logopedstudenter att få en inblick i vad kurserna handlar om. När jag sökte programmet så läste jag på om vad en logoped arbetar med, var logopeder arbetar osv. men vad logopedstudenter egentligen läser under de 4 år som programmet pågår visste jag mindre om. Jag hoppas ni tycker att det är kul och om ni vill att jag ska fördjupa mig ännu mer och skriva mer ingående om någon kurs är det bara att kommentera eller maila mig så ordnar jag det!

Här kommer en kort sammanfattning om vad den här duggan handlade om:

  • Prosodi (språkmelodi och talrytm).
  • Akustisk modellering av vokaler och konsonanter – hur vi formar talröret för att skapa språkljud och hur talrörets form kan skapa olika klangskillander för vokaler och konsonanter (så vi hör skilland på alla olika språkljud).
  • Vanliga och ovanliga ljudtyper i världens språk och varför vissa språkljud är vanligare än andra.

Imorgon är det våffeldagen men vi tjuvstartar lite och äter våfflor idag istället! (Fast här hemma äter vi våfflor typ varannan vecka hehe. Älskar våfflor! Med myyycket hallonsylt!)

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig