Min fredag

Jag såg att många hittat hit de senaste dagarna! Så kul, välkomna!

Idag tänkte jag skriva lite om hur en vanlig skoldag kan se ut för en logopedstudent på Karolinska Institutet. Alla dagar ser ju såklart olika ut beroende på vilken kurs vi läser. Just nu läser vi kursen talkommunikation som ges på Stockholms Universitet. Vi logopedstudenter läser vissa lingvistikkurser där under de första terminerna.

Så här kommer en sammanfattning av min fredag:

 

8.00 Börjar tentaplugga lite smått inför nästkommande tenta. Väldigt skönt nu när det är ljust på morgonen, mycket lättare att komma upp och starta igång dagen.

10.00 Promenerar mot tunnelbanan för att åka till Stockholms Universitet, så härligt med sol!

10.50 Framme i skolan! Högra bilden är på biblioteket. Inte en så roligt byggnad, men det finns bra platser där för att sitta och plugga.

11.00 Duggagenomgång. Veckan innan hade vi dugga, och nu fick vi tillbaka duggan och en genomgång av den. Det har vi faktiskt aldrig haft förut men det är ju superbra! Då får man chansen att få svar på det man tyckte var klurigt. Men tentan gick bra så det var roligt och ett bra avslut på veckan.

12.00 Lunch och såklart ett kaffestopp på Pressbyrån! Spenderar lite för mycket av mitt CSN där…

13.00 Dags för föreläsning! Idag hade vi transkriptionslära. Vi brukar spela in någon i klassen som talar och sen transkriberar vi det. När man transkriberar ska man återge uttalet så exakt som möjligt, och det gör man med det internationella fonetiska alfabetet (International Phonetic Alphabet) – IPA. Det är som ett alfabet där varje symbol representerar ett ljud.

15.00 Föreläsningen slut! Eftersom det var fredag så blev det inge mer plugg den här dagen utan det blev middag och mys hos en kompis.

Måndag imorgon och nya tag! Trevlig söndagskväll på er!

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Om mig