5 tips till att klara omtentan

Diskutera med vänner

Diskutera innehållet till tentan med dina vänner. Det är alltid något en vän kan som du kanske inte kan och tvärtom och på så sätt kan ni lära er av varandra.

Plugga på gamla tentor

Att plugga på gamla tentor är ett av de bästa tipsen jag någonsin fått. Helt seriöst, många gamla tentor är ganska lik de nya tentorna om det inte är exakt samma frågor. Jag brukar alltid gå igenom gamla tentor innan min tenta och se till att kunna svaret på de gamla tentorna.

Gamla tentor får ni av era faddrar, så var det för oss. All material var samlade i ett dokument som delades med oss. Vi fick ett helt dokument med gamla tentor, sammanfattningar osv.

Plugga inte dagen innan tentan utan koppla av 

Dagen innan tentan är det viktigt att koppla av, se därför till att göra något du tycker om. Kolla t.ex. på film, ta en promenad, gå på spa, träffa vänner/släkt/familj, baka eller gör annat du tycker om.

Se till att vara utvilad!

Dagen innan tentan är det viktigt att vara utvilad. Därför bör du sova ordentligt för att kunna koncentrera dig nästa dag. Det sista man vill göra är att dygna och rå plugga. Det brukar oftast leda till att man presterar sämre, därför bör du sova i tid!!

Sammanfatta Powerpoints/material som ni blivit tilldelade

Majoriteten av svaren till tentan finns på powerpointsen/häfte, helt enkelt i materialen ni blivit tilldelade.

Skriv inte av allt som står i läroböckerna, powerpointsen m.m. utan skriv om till dina egna ord. På så sätt kommer du att komma ihåg saker mycket snabbare.

 

0 kommentarer

Relaterade inlägg