3 tips på hur jag klarade termin 1 på tandhygienistprogrammet

Nu har termin 1 på tandhygienistprogrammet äntligen passerat och jag tänkte dela med mig lite tips på studietekniker  och andra saker jag använde mig av för att klara av termin 1 på tandhygienistprogrammet eller vilket program som helst.

  • Planera din tid i förväg. Det är enkelt att skriva en lista/plan  men oftast svår att genomföra för vissa. Har du tenta om ca 1 månad, börja plugga redan i förväg och dela upp din studietid veckovis. T.ex. på måndag ska du läsa om blodets cirkulation m.m.

 

  • Repetera, repetera och repetera!! Att repetera saker man gått igenom under föreläsningar är en bra metod för att komma ihåg saker. Det kommer underlätta för dig senare när tentan väl närmar sig. Man blir förvånad över hur mycket saker man egentligen kan, när man väl börjar plugga inför tentan.

 

  • Omringa dig med positiva människor. Att ha positiva och studiemotiverade människor är jätte viktigt för att inte själv tappa studielusten. Eftersom ibland har man en jobbig kurs som man inte orkar med och då är det oftast vännerna som motiverar en till att studera och fortsätta kämpa.

 

0 kommentarer

Relaterade inlägg