En rolig termin

Hej Hej Fina du!

Så nu är vi nästan halvvägs i oktober och saker sker hela tiden. So where was I?

PEDODONTI! har haft patienter på kursen redan. En var ju studerande på universitet – men så länge du är under 23 så =D… och den andra defo classified as a child. Man jobbar i par och får 1 patient var per gång. Varje pat får ca 45min på sig. Jag tycker om att man får reflektera i efterhand med läraren, och skriva ner där man kan bli bättre osv. Sen får man boka in sig på ett narkospass. Barnet är under narkos för beh vid detta tillfälle. Nazia och Noran fick köra igång ganska tidigt-tog chansen att ta en bild på dom för er =)

 

Sen har vi ju börjat ORTODONTI! Denna kurs är lätt att grasp för att lärarna är bra. MEN DET ÄR MYCKET! så man får gå hem o läsa läsa läsa…Jag och Philip hade väldigt roligt på första kliniktillfället. Vi fick ta bilder och avtryck och allt blev bara väldigt roligt..här är lite bilder =)

Jag och Philip fick våra första patienter den här veckan på Ort och allt kändes bättre än vad man förväntade sig.. Nytt är alltid lite pirrigt! Så vi har klinikpass på Ort och sen har vi demmor. På demmorna får jag ta med min son (greatful!)…så här ser det ut =P

 här är min grymma lilla pojke. (ta med leksaker, extra penna, extrapapper, ipad? snacks…)

 

Sen har vi ju våra klassiska sjukdomsbehandlingspass. Här har jag och Philip gjort en molar rotfyllning. Jag har assat och han har utfört den. Innan man börjar måste man göra en endojournal tillsammans med en lärare med patienten i stolen. Kurskraven är 4 tänder varav 2 ska vara molarer. Jag har även fått min grava parodontit patient. Den kommer bli häftig att behandla rätt. Här är det viktigt att kalla en lärare som är bra på protetik ör att hjälpa med terapiplanering (där vi planerar stegen fram för en lyckad behandling).

På tal om terapiplanering, har jag haft min första terapiplaneringsmöte. Här redovisar man sin patient med gipsmodell och får hjälp. Min var en protetik patient så jag fick hjälp av 2 grymma lärare så nu har vi en plan! Den va verkligen en väldigt givande möte. Man får även höra andras fall och förstå resonemangen.

 

Har du frågor om nåt gällande programmet är det bara att höra av sig!

 

Tack för att du läser…

DONT FORGET TO SMILE..

 

 

 

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Det är jag som bloggar