Dålig planering av placering 

Jag har varit på två VFU-placeringar nu och informationen som kommit i förväg har varit typ ingen alls. På det VoB jag befann mig på under termin två fick jag mitt schema under min första dag. De var svåra att få tag i och jag kände mig förvirrad och oförberedd, och under termin 1 så fick jag heller knappt tag i någon information, men då var det inte lika viktigt eftersom att det handlade om en veckas observation och inte mer.

Många av mina kursare hade samma problem, och det ställde till det en del för de som hade arbeten eller barn på förskolan. För mig var det okej då jag hade varken eller, och vi löste det så att Jimmy var hemma under veckorna jag var borta under termin två. Men nu när jag har en förskola att bekymra mig över så har jag ångestsvettats i ungefär en månad. Jag är så rädd att hamna i konflikt med förskolan över det här, man behöver ju anmäla sina tider i förväg. Hur gör man det om de inte dyker upp förrän dagen man börjar?

Förra terminen så var tyvärr inte skolan särskilt behjälplig för de som hade problem, och det går ju att förstå på sätt och vis. De kan inte rå för hur avdelningarna planerar. På så vis är inte studier utformade för att passa småbarnsföräldrar. Kanske borde någon form av regel om schema några veckor i förväg införas? Det skulle gynna alla studenter. Bara en tanke.

Men oavsett så tittade jag i inkorgen för 8271661:e gången igår i jakt på ett välkomstmail. Inget. Så jag bestämde mig för att maila avdelningen och fick ett snabbt svar från kontaktpersonen på VFU:n. Jag hade bara missats i mailutskicket med information! Gissa om jag blev glad? Fick det vidarebefordrat, och där fanns tydliga riktlinjer och ett schema. Fyra hela dokument! Vilken enorm skillnad mot förra terminen. 

Då kommer istället känslan av total panik, hur ska jag klara av det här? Samma känsla infann sig förra gången men den gick ganska snabbt över i en trygghet. Hoppas på samma sak nu. Oavsett så har jag lite tid att förbereda mig den här gången!

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Det är jag som bloggar