Fältstudieveckan – check!

En intensiv vecka har kommit till sitt slut och det firar vi med Frejs första förkylning. Det blir tacos, idol och spolande av bebisnos. Härligt!

Jag och en kursare har spenderat vår fältstudievecka på avdelning R73 på Huddinge sjukhus. Jag tänkte beskriva lite vilken typ av verksamhet som bedrivs där men väljer att låna vad de själva skrivit på sin hemsida;

”Avdelning R73 i Huddinge gör minnesutredningar som kräver inneliggande vård. Här utreds och behandlas också patienter med beteendemässiga och psykologiska symptom vid demens (BPSD).

Avdelningen har 16 vårdplatser och patienter från hela Stockholms län kan tas emot. En utredning tar ca 2-3 veckor och patienten genomgår då olika tester och får en noggrann medicinsk genomgång.”

Det har varit spännande att få en inblick i hur sjuksköterskornas dag ser ut, men när det gäller att bara observera så kan det lätt bli lite långsamt på en avdelning där det till stor del handlar om journalföring och administration. Tycker verkligen att de elever som hamnar där på sin praktik senare i programmet har tur!
Nu är det dags att parkera mina birkenstocks och plocka fram penna, papper och kurslitteratur. Nästa vecka ska vi till skolan för en redovisning, finns det något bra sätt att tackla scenskräck på ungefär en helg så tar jag gärna emot tips. Och på tal om tips, vet någon hur man lindrar en bebisförkylning så fort/bra/effektivt/snyggt som möjligt, let me know!

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Det är jag som bloggar