Praktiknerver

Imorgon är det den första dagen på vår 6 veckor långa praktik! Jag kommer att vara på ett omsorgsboende för äldre med demenssjukdom. Den här veckan har varit otroligt körig med skolan, men det tänker jag berätta om mer i veckan som kommer. 

Jag är dödligt nervös! Vad som kommer att ske på den här första ”riktiga” praktiken är lite oklart. Vissa kommer att få gå med en undersköterska i början för att få mer erfarenhet av deras jobb. Jag vet inte alls hur det blir för mig. Vid första kontakten med praktikplatsen skulle man ange hur mycket erfarenhet man har av vård av äldre just för att de skulle kunna välja lämpliga handledare. I mitt fall handlar det om ungefär ett halvår som vårdbiträde, men vad det betyder för platschefen vet jag inte. 

Många av mina kursare är fantastiskt duktiga undersköterskor med lång erfarenhet och vissa har aldrig varit i kontakt med vården. Det är en häftig fördel att få arbeta med båda grupperna, man får många olika lärorika perspektiv. 

Jag har i alla fall lagt fram allt jag behöver ha med mig, dvs:

  • E-legitimation 
  • Tofflor
  • Nycklar
  • Min kalender
  • Min plånbok
  • Mina hörlurar
  • Matlåda

Lär väl lyckas glömma något ändå. 

Informationen om hur mina nästkommande 6 veckor ser ut är lite dålig. Det skiljer sig väldigt mellan de olika placeringarna, vissa får knappt tag i sin verksamhetschef och andra får personliga välkomstbrev. Jag tror att jag ska planera med min handledare som jag får träffa imorgon. Det jag vet är att jag har 3 dagar/4 dagar på plats i veckan och sen lite skolarbete att syssla med resten av tiden. Jimmy har tagit ledigt och är nöjdast i världen. Är så glad för att han ska få testa på att vara hemma han med men är en aning avundsjuk. Kommer sakna båda mina killar på de få timmarna vi är isär, jag har inte lämnat ifrån mig Frej mer än någon timme här och där så det känns tufft. Är glad att jag inte ammar som på förra VFU:n i alla fall. 

Önska mig lycka till!

0 kommentarer

Relaterade inlägg

Det är jag som bloggar