Jag är Oscar

Det stämmer, jag är Oscar! Jag är 26 år och kommer från Östersund, eller närmare bestämt Ås som ligger cirka 1 mil utanför. Jag gick på en kommunal skola, Ås skola, som först hette Ås kyrkskola som sen blev Ås skola. I högstadiet hade jag en tydlig idé om att bli kemist och ingenjör. Så blev det inte! Jag valde att gå natur internationell och valet är förmodligen det bästa jag gjort. Dock avstyrdes mina ingenjörsplaner i slutet på gymnasietiden då Fysik B var en sann pest. Samtidigt växte mitt intresse för ekonomi, ledarskap och företagsamhet. Efter gymnasiet flyttade jag till Stockholm för att läsa ekonomi och mitt intresse för organisation och ledarskap finns fortfarande kvar.

549417_10151714262335106_756808674_n.jpg

Jag och min mamma!

Redan efter ett par år av ekonomistudier saknade jag djupare naturvetenskapliga resonemang. Jag visste också att jag ville jobba människonära och göra skillnad för människor (kliché, I know!).  Medicin blev därför en självklarhet och ämnet erbjuder en grundlöshet vilket i sig är stimulerande och motiverande. Jag jobbade ett par år, drev eget företag och tog min kandidatexamen i ekonomi. Jag hann också med ett utbyte i USA och sjöng i en kör. Jag återkommer varför kören var en viktig del av mitt liv i ett senare inlägg.

Okej, efter drygt fyra år i Stockholm kom jag in på KI. Jag kom också in i Uppsala två år tidigare men tackade nej  eftersom jag huserade  i USA just då. Efter snart tre år på läkarprogrammet känns det fortfarande kul och det känns mer och mer att yrket kommer passa mig. Men som jag skrev tidigare finns intresset för ekonomi, ledning och styrning.

IMG_3759.jpg

Ett av förra sommarens musée-besök i Hong Kong! Österländsk medicin vilar på helt andra grunder och principer än västerländsk.

Nästa inlägg skriver jag om vad som händer en vanlig dag i kliniken som läkarkandidat.

Ha en bra dag! Oscar

kistudentenoscar

kistudentenoscar

Jag heter Oscar Berg och är 28 år och kommer från Östersund. Jag läser åttonde terminen på läkarprogrammet och här skriver jag om min vardag och hur det känns att bli doktor.

1 kommentarer

Relaterade inlägg

Ämnen